LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- FORUM ZAWODOWE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
- Pytanie nr 84071 - Przygotowujesz wywar z warzyw. Które z poniższych twierdzeń jest prawdziwe?
- Pytanie nr 92460 - Zidentyfikuj, która z poniższych metod utrwalania żywności jest najczęściej stosowana w produkcji...
- Pytanie nr 92466 - Jest wiele różnych diet, które mają na celu poprawę zdrowia lub osiągnięcie określonych celów fiz...
- Pytanie nr 92469 - Który z poniższych składników odżywczych jest najważniejszy dla utrzymania prawidłowego funkcjono...
- Pytanie nr 92470 - Zakład gastronomiczny, w którym pracujesz, otrzymał dostawę mięsa. Jako kucharz, który sprzęt kon...
- Pytanie nr 92471 - Zakład gastronomiczny otrzymał dostawę ryb. Jako kucharz, jesteś odpowiedzialny za sprawdzenie ja...
- Pytanie nr 92472 - Produkt Temperatura przechowywania Mięso -1 do 4°C Ryby -2 do 0°C Warzywa ...
- Pytanie nr 92476 - Zobacz poniższą tabelę z wynikami pomiarów pH różnych produktów spożywczych wykonanych przy użyci...
- Pytanie nr 92477 - Dostajesz dostawę warzyw do restauracji. Przy pomocy wagi kontrolujesz wagę dostarczonych produkt...
- Pytanie nr 92478 - Podczas przyjmowania dostawy mleka do restauracji, używasz termometru do sprawdzenia jego tempera...
- Pytanie nr 92479 - Podczas przyjmowania dostawy ryb do restauracji, używasz termometru do sprawdzenia ich temperatur...
- Pytanie nr 92485 - Zidentyfikuj błąd w poniższej procedurze magazynowania żywności, opisanej w tabeli: Et...
- Pytanie nr 92490 - Przygotowujesz ciasto na pizzę według receptury, która wymaga 500g mąki, 300ml wody, 15g drożdży ...
- Pytanie nr 92503 - Podczas przygotowywania zupy zauważyłeś, że jest ona zbyt słona. Jakie działanie korygujące powin...
- Pytanie nr 92507 - Który z poniższych składników jest niezbędny do przygotowania tradycyjnej włoskiej zupy minestron...
- Pytanie nr 92510 - Zdecydowałeś się na użycie czekolady do dekoracji deseru. Wybierz najbardziej odpowiednią technik...
- Pytanie nr 92512 - SkładnikIlość Cukier100g Mąka200g Jajka2 sztuki Masło150g Czekolada100g Na podstawie po...
- Pytanie nr 92525 - Zidentyfikuj część ciała zwierzęcia rzeźnego, która jest zaznaczona jako "X" na poniższym diagram...
- Pytanie nr 92527 - Rozważasz przygotowanie dania z wołowiny. Która część półtuszy wołowej jest najbardziej odpowiedn...
- Pytanie nr 92532 - Metoda Danie A. Pieczenie 1. Udo gęsi duszone B. Duszenie 2. Kurczak pieczony ...
- Pytanie nr 92540 - Przygotowujesz sos salsa verde. Które z poniższych składników nie jest typowo używany w jego prze...
- Pytanie nr 92543 - Sos Składnik Salsa Świeże pomidory Pesto ziołowe ...
- Pytanie nr 92544 - Przygotowujesz sos salsa. Która z poniższych czynności jest niepoprawna?
- Pytanie nr 92546 - Wybierz odpowiedni zestaw produktów do przygotowania dania dla osoby na diecie bezglutenowej.
- Pytanie nr 92547 - ProduktWeganizmOwowegetarianizmLaktoowowegetarianizm Mleko krowieNieNieTak Jaja kurzeNieTakTa...
- Pytanie nr 92549 - Przygotowujesz danie dla osoby będącej frutarianinem. Które z poniższych dań będzie odpowiednie?...
- Pytanie nr 92550 - Zidentyfikuj danie na podstawie poniższego opisu: "To tradycyjne danie kuchni polskiej składa się...
- Pytanie nr 92551 - Wybierz danie, które jest charakterystyczne dla kuchni hiszpańskiej i składa się z ryżu, różnych ...
- Pytanie nr 92552 - Które z poniższych dań jest charakterystyczne dla kuchni japońskiej i składa się z ryżu sushi i r...
- Pytanie nr 92553 - Zidentyfikuj danie na podstawie poniższego opisu: "To danie kuchni francuskiej to zupa cebulowa p...
- Pytanie nr 92557 - ProduktZmiana koloru podczas obróbki 1. MięsoA. Brązowy 2. JabłkoB. Czerwony 3. BananC. Czar...
- Pytanie nr 92558 - Podczas obróbki ryb zauważyłeś, że mięso ryby staje się białe i kruche. Która z poniższych odpowi...
- Pytanie nr 92560 - Zidentyfikuj, który z poniższych punktów jest krytycznym punktem kontroli (CCP) w procesie gotowa...
- Pytanie nr 92562 - Etapy produkcji Zagrożenia Zakup składników Brak kontroli jakości dostawcy Przygo...
- Pytanie nr 92569 - Jesteś odpowiedzialny za przygotowanie stanowiska do wydawania dań. Jak ważne jest utrzymanie czy...
- Pytanie nr 92572 - ProduktTemperatura przechowywania Stek wołowy5°C Świeże warzywa7°C Mleko4°C Jajka6°C Zgo...
- Pytanie nr 92573 - Podczas wydawania dań zauważyłeś, że jedno z nich nie spełnia standardów jakości. Co powinieneś z...
- Pytanie nr 92574 - Jakie jest największe zagrożenie dla jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności podczas wydawa...
- Pytanie nr 106627 - Podczas przyjmowania dostawy żywności, zauważyłeś, że mięso kurczaka ma temperaturę 10°C. Co powi...
- Pytanie nr 106633 - Podczas przygotowywania gratin selerowego, który z poniższych składników NIE jest wymagany?