LOGOWANIE

Kwalifikacja HGT2 - TEST WIEDZY NR 8

(Przygotowanie i wydawanie da艅)


WYBIERZ ILO艢膯 PYTA艃:







UWAGA: Testy wiedzy pozwalaj膮 sprawdzi膰 wiadomo艣ci zwi膮zane z dan膮 kwalifikacj膮. Mog膮 by膰 traktowane jako pr贸bne egzaminy zawodowe, ale zawieraj膮 mniej ilustracji, opis贸w, tabel itp.

Przyk艂adowe pytania z testu 'Kwalifikacja HGT2 - TEST WIEDZY NR 8':

- Zidentyfikuj, kt贸ra z poni偶szych metod utrwalania 偶ywno艣ci jest najcz臋艣ciej stosowana w produkcji konserw mi臋snych. ........
- Jest wiele r贸偶nych diet, kt贸re maj膮 na celu popraw臋 zdrowia lub osi膮gni臋cie okre艣lonych cel贸w fizycznych. Ka偶da z nich ma swoje unikalne zasady dotycz膮ce spo偶ywania r贸偶nych sk艂adnik贸w od偶ywczych. Kt贸ra z poni偶szych diet zaleca spo偶ywanie du偶ej ilo艣ci t艂uszcz贸w i niskiej ilo艣ci w臋glowodan贸w? ........
- Zak艂ad gastronomiczny, w kt贸rym pracujesz, otrzyma艂 dostaw臋 mi臋sa. Jako kucharz, kt贸ry sprz臋t kontrolno-pomiarowy powiniene艣 u偶y膰, aby sprawdzi膰 jako艣膰 dostarczonego towaru? ........
- Na podstawie powy偶szej tabeli, kt贸ry sprz臋t kontrolno-pomiarowy jest niezb臋dny w Twoim zak艂adzie gastronomicznym, aby zapewni膰 prawid艂owe przechowywanie tych produkt贸w? ........
- Zobacz poni偶sz膮 tabel臋 z wynikami pomiar贸w pH r贸偶nych produkt贸w spo偶ywczych wykonanych przy u偶yciu papierka lakmusowego. Kt贸re stwierdzenie jest prawdziwe na podstawie powy偶szych danych? ........
- Podczas przyjmowania dostawy mleka do restauracji, u偶ywasz termometru do sprawdzenia jego temperatury. Termometr pokazuje 3掳C. Co zrobisz? ........
- Przygotowujesz ciasto na pizz臋 wed艂ug receptury, kt贸ra wymaga 500g m膮ki, 300ml wody, 15g dro偶d偶y i 10g soli. Nie masz jednak wagi kuchennej. Jaki sk艂adnik naj艂atwiej odmierzy膰 bez u偶ycia wagi? ........
- Zdecydowa艂e艣 si臋 na u偶ycie czekolady do dekoracji deseru. Wybierz najbardziej odpowiedni膮 technik臋 do jej przygotowania. ........

 PYTANIA Z TESTU ZAWODOWEGO