LOGOWANIE
- STRONA G艁脫WNA
- TW脫J PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- FORUM ZAWODOWE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TEST脫W
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSP脫艁PRACA
- KONTAKT
Kwalifikacja T15 - CZERWIEC 2022
(Organizacja 偶ywienia i us艂ug gastronomicznych)
Przyk艂adowe pytania z testu 'Kwalifikacja T15 - CZERWIEC 2022':
- G艂贸wnym w臋glowodanem wyst臋puj膮cym w ziemniakach jest ........- Przedstawione w tabeli zmiany w organizmie cz艂owieka s膮 objawami ........
- Kt贸re produkty, zgodnie z opracowan膮 przez I呕呕 Piramid膮 Zdrowego 呕ywienia i Aktywno艣ci Fizycznej, powinny by膰 spo偶ywane przez zdrowego cz艂owieka w najwi臋kszej ilo艣ci? ........
- Zgodnie z tabel膮 zamiany produkt贸w mas艂o mo偶na zast膮pi膰 ........
- Ile wynosi warto艣膰 energetyczna jogurtu owocowego zawieraj膮cego 45 g bia艂ka, 10 g w臋glowodan贸w i 0 g t艂uszczu? ........
- Niskie spo偶ycie b艂onnika zwi臋ksza ryzyko wyst膮pienia ........
- W schemacie technologicznym produkcji marchwi zasma偶anej, po etapie pobrania surowc贸w z magazynu, kolejnym etapem b臋dzie ........
- Kt贸r膮 z wymienionych potraw nale偶y zaplanowa膰 w menu dla osoby chorej na celiaki臋? ........
KOD ARKUSZA: T.15-SG-22.06