LOGOWANIE

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 53271 - Chalazy są elementem budowy
  • Pytanie nr 53272 - Który środek spożywczy zawiera przyswajalne i nieprzyswajalne przez organizm człowieka węglowodan...
  • Pytanie nr 53273 - Który olej należy przechowywać w warunkach chłodniczych?
  • Pytanie nr 53274 - Który produkt nie zawiera cholesterolu?
  • Pytanie nr 53275 - Obsuszony ser gouda bez żadnych zmian mikrobiologicznych należy przeznaczyć
  • Pytanie nr 53276 - W pomieszczeniu o temperaturze 15-18°C i wilgotności względnej powietrza 55-60% należy przechowyw...
  • Pytanie nr 53277 - Dostęp światła do przechowywanej żywności
  • Pytanie nr 53278 - Spadek wilgotności powietrza w magazynie ziemniaków do poziomu 60-70% powoduje
  • Pytanie nr 53279 - "Stęchły, jełki i gnilny zapach, porowata powierzchnia pokryta brunatną, śluzowatą warstwą, wzros...
  • Pytanie nr 53280 - Czynności mycia i dezynfekcji maszyn i urządzeń opisane są przez system
  • Pytanie nr 53281 - Sporządzając konfitury, owoce należy poddać
  • Pytanie nr 53282 - Wskaż prawidłowy dobór metody utrwalania do środka spożywczego.
  • Pytanie nr 53283 - Którego sprzętu należy użyć do bezpiecznego transportu tac GN?
  • Pytanie nr 53284 - Pomieszczenie, w którym odbywa się ekspedycja gotowych potraw, nie może znajdować się przy
  • Pytanie nr 53285 - Do obróbki czystej podczas sporządzania surówki należy zaliczyć procesy
  • Pytanie nr 53286 - Bakterie Salmonelli znajdujące się w środku jaja niszczy
  • Pytanie nr 53287 - Podstawowe składniki ciasta biszkoptowego: jaja, mąka i cukier, należy zastosować w proporcji 2 k...
  • Pytanie nr 53288 - Porcja ziemniaków do dania zasadniczego wynosi 200 g. Ile ziemniaków należy obrać do sporządzenia...
  • Pytanie nr 53289 - Do zagęszczenia 1 porcji zupy owocowej należy użyć 4 gramów mąki ziemniaczanej. Ile mąki należy u...
  • Pytanie nr 53290 - Podczas stosowania której techniki cieplnej środek spożywczy nie styka się z wodą w postaci ciekł...
  • Pytanie nr 53291 - Które z warzyw należy rozdrabniać w szyfonadę?
  • Pytanie nr 53292 - Wskaż prawidłowe techniki obróbki termicznej dla wymienionych w tabeli potraw mięsnych.
  • Pytanie nr 53293 - Do sporządzania których klusek należy użyć drożdży?
  • Pytanie nr 53294 - W celu uzyskania puszystej konsystencji naleśników do ciasta należy dodać
  • Pytanie nr 53295 - Do sporządzenia sosu "tzatziki" należy użyć
  • Pytanie nr 53296 - Obróbka wstępna brudna ziemniaków → rozdrabnianie → mieszanie składników → formowanie → smażenie ...
  • Pytanie nr 53297 - Kucharz przygotowuje potrawę smażoną "Warzywa na patelnię", korzystając z mrożonych warzyw. Jak n...
  • Pytanie nr 53298 - Korpusy ptysi należy sporządzać z ciasta
  • Pytanie nr 53299 - Które właściwości jaj wykorzystuje się, sporządzając suflet czekoladowy?
  • Pytanie nr 53300 - Podczas zagęszczania kisielu kakaowego zachodzi proces
  • Pytanie nr 53301 - Które urządzenie skraca czas gotowania potraw?
  • Pytanie nr 53302 - Salamander gastronomiczny jest przeznaczony do
  • Pytanie nr 53303 - Radełka karbowanego należy używać do
  • Pytanie nr 53304 - Które urządzenie jest przeznaczone zarówno do gotowania, pieczenia, smażenia, zapiekania, jak i r...
  • Pytanie nr 53305 - Sprzętu przedstawionego na rysunku należy używać do
  • Pytanie nr 53306 - Przy ocenie organoleptycznej chrupkości należy wykorzystać zmysł
  • Pytanie nr 53307 - Którego naczynia nie należy używać do serwowania lodów?
  • Pytanie nr 53308 - Carpaccio wołowe należy serwować
  • Pytanie nr 53309 - Wskaż dodatek, którego nie należy stosować przy serwowaniu barszczu czerwonego czystego.
  • Pytanie nr 53310 - Stosowanie odpowiednich kolorów desek do określonych środków spożywczych jest zgodne z wymaganiam...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ