LOGOWANIE

KWALIFIKACJA T6 - STYCZE艃 2014 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1

KOD ARKUSZA: T.06-01-14.01


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA


Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:


SKR脫CONA TRE艢膯 ARKUSZA:

Zgodnie z zamieszczonymi recepturami, sporz膮d藕 3 porcje kotlet贸w ziemniaczanych z sosem pieczarkowym.
Na przygotowanym stanowisku pracy znajdziesz niezb臋dne surowce, urz膮dzenia i sprz臋t. Ziemniaki do sporz膮dzenia kotlet贸w oraz wod臋 do sporz膮dzenia sosu musisz odmierzy膰 sobie sam. Pozosta艂e surowce masz odwa偶one.
Dobierz zastaw臋 sto艂ow膮, wyporcjuj kotlety w taki spos贸b, aby ka偶da porcja zawiera艂a 2 kotlety. Sos wlej do wybranego naczynia.
Zg艂o艣 przewodnicz膮cemu ZNCP gotowo艣膰 do ekspedycji potraw.
Podczas wykonywania zadania przestrzegaj zasad organizacji pracy, bhp i p.po偶. oraz ochrony 艣rodowiska.
Receptura na 3 porcje kotlet贸w z ziemniak贸w
Spos贸b wykonania kotlet贸w:
1. Odwa偶 ziemniaki zgodnie z normatywem.
2. Dokonaj obr贸bki wst臋pnej surowc贸w.
3. Zmiel ziemniaki.
4. Cebul臋 pokr贸j w kostk臋 i zeszklij na ma艣le.
5. Do ziemniak贸w dodaj cebul臋, jaja, m膮k臋, bu艂k臋 tart膮 i przyprawy.
6. Uformuj 6 owalnych kotlet贸w, panieruj w bu艂ce tartej i usma偶.
7. Gotowe kotlety wyporcjuj.
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY




INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI T6