LOGOWANIE

KWALIFIKACJA T6 - STYCZE艃 2014 - ROZWI膭ZANIE ZADANIA NR 1

KOD ARKUSZA: T.06-01-14.01


POBIERZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA

ZOBACZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:


SKR脫CONA TRE艢膯 ROZWI膭ZANIA:

Rezultat 1 - kotlety z ziemniak贸w
1 kotlety maj膮 owalny kszta艂t
2 kotlety maj膮 podobn膮 wielko艣膰
3 panierka ma barw臋 z艂ocist膮, 艣ci艣le przylega do ka偶dego kotleta
4 na przekroju 偶adnego kotleta nie s膮 widoczne 艂upiny ziemniak贸w
5 kotlety s膮 doprawione, nie za s艂one i nie za ostre
Rezultat 2 - sos pieczarkowy ze 艣mietan膮
1 sos nie jest za g臋sty ani za rzadki
2 konsystencja sosu jest jednolita bez wyczuwalnych grudek m膮ki
3 smak sosu jest charakterystyczny dla sosu pieczarkowego, nie przypalony, doprawiony
4 sos jest aksamitny, brak cz膮stek zwarzonej 艣mietany
Rezultat 3 - zastawa sto艂owa do ekspedycji kotlet贸w i sosu
1 kotlety podane na talerzu p艂askim (do dania zasadniczego lub przek膮sek)
2 dobrane sztu膰ce: n贸偶 i widelec
3 sos podany w sosjerce na podstawce z 艂y偶k膮 do sosu
Rezultat 4 - spos贸b wyporcjowania potraw
Uwaga - ocenia膰 po zg艂oszeniu gotowo艣ci do ekspedycji przez zdaj膮cego Przewodnicz膮cemu ZNCP
1 kotlety wyporcjowane po 2 na jednym talerzu
2 potrawy wyporcjowane estetycznie: talerze i sosjerka nie poplamione sosem
3 wyporcjowane potrawy s膮 gor膮ce lub ciep艂e
........
........

POBIERZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA




INNE ROZWI膭ZANIA Z KWALIFIKACJI T6