LOGOWANIE

KWALIFIKACJA HGT2 - STYCZE艃 2025 - ROZWI膭ZANIE ZADANIA NR 2

KOD ARKUSZA: HGT.02-02-25.01-SG


POBIERZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA

ZOBACZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:


SKR脫CONA TRE艢膯 ROZWI膭ZANIA:

Rezultat 1: Bryzol saute
1 Bryzole s膮 ca艂e, nieuszkodzone
2 Bryzole maj膮 kszta艂t okr膮g艂y
3 Bryzole maj膮 por贸wnywaln膮 艣rednic臋
4 Bryzole maj膮 por贸wnywaln膮 grubo艣膰
5 Bryzole w 偶adnym miejscu nie s膮 przypalone
6 Bryzole po przekrojeniu w dowolnym miejscu nie s膮 surowe
7 Bryzole s膮 soczyste, nie s膮 wysuszone
8 Bryzole s膮 doprawione, nie za s艂one
Rezultat 2: Ziemniaki gratin dauphinois
1 Wszystkie ziemniaki w potrawie s膮 obrane
2 Ziemniaki s膮 rozdrobnione na por贸wnywalnej grubo艣ci plastry
3 Ziemniaki s膮 mi臋kkie (egzaminator powinien sprawdzi膰 mi臋kko艣膰 wybi贸rczo)
4 Ziemniaki nie s膮 przypalone
5 Ser na powierzchni ziemniak贸w jest zapieczony
6 Ser na powierzchni ziemniak贸w nie jest przypalony
7 Ziemniaki s膮 doprawione, nie za pikantne, nie za s艂one
8 W ziemniakach jest wyczuwalny smak ga艂ki muszkato艂owej
........
........

POBIERZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA




INNE ROZWI膭ZANIA Z KWALIFIKACJI HGT2