LOGOWANIE
- STRONA G艁脫WNA
- TW脫J PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TEST脫W
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSP脫艁PRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA HGT1 - STYCZE艃 2025 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1
KOD ARKUSZA: HGT.01-01-25.01-SG
Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:
SKR脫CONA TRE艢膯 ARKUSZA:
Wykonaj prace zwi膮zane z realizacj膮 zam贸wienia na obiad dla 2 go艣ci. W tym celu:
- dobierz do menu obiadu napoje na aperitif, przystawki gor膮ce, zupy oraz desery korzystaj膮c z zam贸wie艅 przyj臋tych od go艣ci oraz fragmentu karty menu restauracji. Sw贸j wyb贸r zapisz w Tabeli 1. Karta zam贸wienia go艣ci,
- nakryj st贸艂 dla go艣ci do ustalonego menu z uwzgl臋dnieniem podania potraw serwisem niemieckim, wody mineralnej niegazowanej serwisem rosyjskim, napoj贸w na aperitif serwisem niemieckim a win serwisem francuskim pe艂nym, oznacz na stole odpowiedni膮 wizyt贸wk膮 nakrycie dla Go艣cia 1 i nakrycie dla Go艣cia 2,
- udekoruj st贸艂 do obiadu,
- przygotuj p贸艂produkty do sporz膮dzenia 2 porcji kawy frappe,
- sporz膮d藕 2 porcje kawy frappe na podstawie receptury na 1 porcj臋 i podaj je serwisem niemieckim do uprz膮tni臋tego sto艂u.
Zg艂o艣 Przewodnicz膮cemu ZN, poprzez podniesienie r臋ki, gotowo艣膰 do wykonania nakrycia sto艂u.
Po wykonaniu nakrycia sto艂u zg艂o艣 Przewodnicz膮cemu ZN gotowo艣膰 do jego oceny.
Po dokonaniu oceny nakrycia sto艂u przez Egzaminatora przyst膮p do przygotowania, sporz膮dzenia i podania kawy frappe.
Wi臋kszo艣膰 surowc贸w do wykonania 2 porcji kawy frappe masz odwa偶one/odmierzone na stanowisku egzaminacyjnym. Na stanowisku og贸lnodost臋pnym dla wszystkich zdaj膮cych znajduje si臋 mleko, kt贸rego potrzebn膮 ilo艣膰 odmierz samodzielnie i lody waniliowe, z kt贸rych uformuj ga艂ki. Przed przyst膮pieniem do odmierzania zg艂o艣 gotowo艣膰 Przewodnicz膮cemu ZN poprzez podniesienie r臋ki.
Podczas wykonywania zadania przestrzegaj zasad organizacji i ergonomii pracy, systemu HACCP, przepis贸w bhp i ppo偶. oraz ochrony 艣rodowiska, segreguj odpady.
Stanowisko po zako艅czeniu pracy pozostaw uporz膮dkowane, u偶ywany sprz臋t umyj, osusz i odstaw na miejsce.
........
........