LOGOWANIE

KWALIFIKACJA HGT11 - STYCZEŃ 2025 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1

KOD ARKUSZA: HGT.11-01-25.01-SG


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:

Opracuj dokumentację niezbędną do realizacji usługi gastronomicznej zgodnie z zamówieniem. W tym celu:
- wybierz jeden pakiet konferencyjny,
- sporządź kalkulację kosztu usług żywieniowych i usług dodatkowych,
- sporządź kalkulację ceny usługi gastronomicznej,
- sporządź szkic ustawienia stołu bankietowego na obiad zasiadany w sali bankietowej z oznaczeniem miejsc dla gości przy stole wraz z obliczoną liczbą stołów,
- sporządź schemat pierwszego nakrycia stołu do obiadu zasiadanego dla jednego gościa z opisem,
- sporządź wykaz bielizny i zastawy stołowej do przygotowania pierwszej przerwy kawowej,
- sporządź wykaz wyposażenia sali bankietowej i sali konferencyjnej.
Do opracowania dokumentacji wykorzystaj informacje zamieszczone w Zamówieniu i Tabelach oznaczonych numerami od 1 do 3. Formularze niezbędne do opracowania dokumentacji znajdują się w arkuszu egzaminacyjnym.
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI HGT11