LOGOWANIE
- STRONA G艁脫WNA
- TW脫J PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TEST脫W
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSP脫艁PRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA HGT11 - STYCZE艃 2025 - ROZWI膭ZANIE ZADANIA NR 1
KOD ARKUSZA: HGT.11-01-25.01-SG
Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:
SKR脫CONA TRE艢膯 ROZWI膭ZANIA:
Rezultat 1: Wyb贸r pakietu konferencyjnego oraz
Kalkulacja kosztu us艂ug 偶ywieniowych i kosztu us艂ug dodatkowych
w formularzu 1. :
R.1.1 w kolumnie Wyb贸r: symbolem X zaznaczony tylko: Pakiet konferencyjny II;
dopuszcza si臋 inne oznaczenia, symbolem potwierdzaj膮cym wyb贸r Pakietu konferencyjnego II
w formularzu 2.:
R.1.2 w kolumnie Nazwa us艂ugi 偶ywieniowej: przerwa kawowa 1; w kolumnie Warto艣膰 [z艂]: 1 380,00
R.1.3 w kolumnie Nazwa us艂ugi 偶ywieniowej: obiad zasiadany/obiad; w kolumnie Warto艣膰 [z艂]: 3 900,00
R.1.4 w kolumnie Nazwa us艂ugi 偶ywieniowej: przerwa kawowa 2; w kolumnie Warto艣膰 [z艂]: 1 800,00
R.1.5 w kolumnie Nazwa us艂ugi dodatkowej: wynaj臋cie sali konferencyjnej Lux; w kolumnie Ilo艣膰: 8 R.1.6 w wierszu Koszt us艂ug dodatkowych dla 60 uczestnik贸w konferencji; w kolumnie Warto艣膰 [z艂]: 2910,00; dopuszcza si臋 inn膮 warto艣膰 wynikaj膮c膮 z prawid艂owo obliczonej sumy kosztu 5 wpisanych us艂ug dodatkowych
R.2
Rezultat 2: Kalkulacja ceny us艂ugi gastronomicznej
w formularzu 3. zapisane:
R.2.1 w wierszu: Cena us艂ugi gastronomicznej; w kolumnie Warto艣膰 [z艂]: 9 990,00;
dopuszcza si臋 inn膮 warto艣膰 wynikaj膮c膮 z prawid艂owo obliczonej sumy us艂ug 偶ywieniowych i us艂ug dodatkowych wpisan膮 w formularzu 3.
R.2.2 w wierszu: Kwota rabatu 8 %; w kolumnie Warto艣膰 [z艂]: 799,20;
dopuszcza si臋 r贸wnie偶 poprawnie obliczon膮 inn膮 warto艣膰 w odniesieniu do wpisanego wyniku w formularzu 3.; wg [(Cena us艂ugi gastronomicznej x 8): 100]
R.2.3 w wierszu: Kwota zaliczki 25%; w kolumnie Warto艣膰 [z艂]: 2297,70;
dopuszcza si臋 r贸wnie偶 poprawnie obliczon膮 inn膮 warto艣膰 w odniesieniu do wpisanego wyniku w formularzu 3.; wg [(Cena us艂ugi gastronomicznej po uwzgl臋dnieniu rabatu x 25): 100]
R.2.4 w wierszu: Kwota do zap艂aty po odliczeniu zaliczki [z艂]: 6 893,10;
dopuszcza si臋 r贸wnie偶 poprawnie obliczon膮 inn膮 warto艣膰 wynikaj膮c膮 z r贸偶nicy poprawnie obliczonych wynik贸w wpisanych w formularzu 3.; wg (Cena
us艂ugi gastronomicznej po uwzgl臋dnieniu rabatu - kwota zaliczki 25 %)
R.3
........
........