LOGOWANIE

KWALIFIKACJA HGT2 - CZERWIEC 2024 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1

KOD ARKUSZA: HGT.02-01-24.06-SG


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA


Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:


SKR脫CONA TRE艢膯 ARKUSZA:

Na podstawie zamieszczonych receptur na 4 porcje, wykonaj po 2 porcje ka偶dej szpinakiem i serem typu feta, dipu og贸rkowego oraz sur贸wki z warzyw mieszanych.
z potraw: pierog贸w ze
Stanowisko do wykonania potraw masz wyposa偶one w sprz臋t, naczynia i surowce. Potrzebne ilo艣ci surowc贸w oblicz i odwa偶/odmierz samodzielnie. Do wykonania potraw dobierz odpowiedni sprz臋t i naczynia.
Przygotuj do wydania 2 zestawy potraw. Dobierz do ekspedycji sporz膮dzonych potraw zastaw臋 sto艂ow膮. Wyporcjuj w taki spos贸b, aby ka偶dy zestaw zawiera艂 gor膮ce pierogi ze szpinakiem i serem typu feta, sch艂odzony dip og贸rkowy oraz sur贸wk臋 z warzyw mieszanych. Potrawy udekoruj.
Zg艂o艣 Przewodnicz膮cemu ZN przez podniesienie r臋ki gotowo艣膰 do ekspedycji potraw.
Podczas wykonywania zadania przestrzegaj zasad organizacji pracy, bhp i ppo偶., ochrony 艣rodowiska oraz systemu HACCP, GMP i GHP. Po zako艅czeniu pracy uporz膮dkuj stanowisko.
Receptury na 4 porcje
Pierogi ze szpinakiem i serem typu feta
Spos贸b wykonania
1.
2.
3. 4.
Przeprowad藕 obr贸bk臋 wst臋pn膮 surowc贸w. Sporz膮d藕 nadzienie do pierog贸w z podsma偶onej, ostudzonej-cebuli i szpinaku, czosnku przeci艣ni臋tego przez prask臋 oraz sera typu feta.
Sporz膮d藕 ciasto pierogowe, uformuj pierogi i ugotuj. Pierogi wyporcjuj (po minimum 6 sztuk na porcj臋), polej mas艂em i udekoruj w powtarzalny spos贸b pietruszk膮 zielon膮 i pomidorami koktajlowymi.
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY




INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI HGT2