LOGOWANIE

KWALIFIKACJA HGT12 - CZERWIEC 2024 - ROZWI膭ZANIE ZADANIA NR 1

KOD ARKUSZA: HGT.12-01-24.06-SG


POBIERZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA

ZOBACZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:


SKR脫CONA TRE艢膯 ROZWI膭ZANIA:

Rezultat 1: Zapotrzebowanie na surowce do przygotowania dania g艂贸wnego
w Formularzu 1. w kolumnie Ilo艣膰 na 30 porcji w jednostce miary wpisane wyniki (bez zaokr膮gle艅) we w艂a艣ciwej kolumnie/wierszu odpowiednio do jednostki lub z jednostk膮 [kg], [op.], [p臋czek], [l], [szt.]; dopuszcza si臋 r贸wnie偶 poprawnie obliczon膮 warto艣膰 z w艂a艣ciw膮 jednostk膮 z wyj膮tkiem: pomidor贸w suszonych bez zalewy (w opakowaniach), sera mozzarelli (w opakowaniach), natki pietruszki (w p臋czkach), jaj (w sztukach) i mas艂a
klarowanego (w opakowaniach):
R.1.1 w wierszu: Pier艣 z kurczaka [kg]: 3,6
R.1.2 w wierszu: Pomidory suszone bez zalewy [op.]: 2
R.1.3 w wierszu: Ser mozzarella [op.]: 1
R.1.4 w wierszu: Natka pietruszki [p臋czek]: 5
R.1.5 w wierszu: Oliwa [l]: 0,18
R.1.6 w wierszu: Jajo [szt.]: 48
R.1.7 w wierszu: Mas艂o klarowane [op.]: 4
R.1.8 w wierszu: Wino bia艂e wytrawne [l]: 0,06
R.1.9 w wierszu: Cytryna [kg]: 0,9
R.1.10 w wierszu: Ziemniaki [kg]: 7,5
R.2
Rezultat 2: Karta kalkulacyjna us艂ugi 偶ywieniowej dla 30 os贸b
w Formularzu 2. wpisane pe艂ne nazwy potraw/napoj贸w wg Tabeli B. oraz wyniki w z艂otych we w艂a艣ciwej kolumnie/wierszu odpowiednio do jednostki lub z jednostk膮 [z艂] z
dok艂adno艣ci膮 do dw贸ch miejsc po przecinku:
R.2.1 w wierszu: Przystawka zimna; w kolumnie: Nazwa potrawy/napoju: Tatar z 艂ososia i awokado z oliwkowym dresingiem; w kolumnie: Warto艣膰 brutto 30 porcji [z艂]: 750,00
R.2.2 w wierszu: Dodatki do przystawki zimnej; w kolumnie: Nazwa potrawy/napoju: Pieczywo i mas艂o; w kolumnie: Warto艣膰 brutto 30 porcji [z艂]: 90,00
R.2.3 w wierszu: Zupa; w kolumnie: Nazwa potrawy/napoju: Krem z bia艂ych szparag贸w z groszkiem ptysiowym; w kolumnie: Warto艣膰 brutto 30 porcji [z艂]: 420,00
R.2.4 w wierszu: Danie g艂贸wne; w kolumnie: Nazwa potrawy/napoju: Rolada drobiowa z serem
mozzarella, suszonymi pomidorami i sosem holenderskim, beza ziemniaczana,
fasolka szparagowa z wody; w kolumnie: Warto艣膰 brutto 30 porcji [z艂]: 1050,00
R.2.5 w wierszu: Deser; w kolumnie: Nazwa potrawy/napoju: Tort czekoladowy z wi艣niami; w
kolumnie: Warto艣膰 brutto 30 porcji [z艂]: 540,00
R.2.6 w wierszu: Danie gor膮ce; w kolumnie: Nazwa potrawy/napoju: Boeuf Strogonow; w
kolumnie: Warto艣膰 brutto 30 porcji [z艂]: 540,00
R.2.7 w wierszu: Nap贸j alkoholowy serwowany jako aperitif; w kolumnie: Nazwa potrawy/napoju: Wino musuj膮ce wytrawne; w kolumnie: Warto艣膰 brutto 30 porcji [z艂]: 240,00
R.2.8 w wierszu: Nap贸j alkoholowy do przystawki zimnej; w kolumnie: Nazwa potrawy/napoju: Wino bia艂e wytrawne; w kolumnie: Warto艣膰 brutto 30 porcji [z艂]: 360,00
R.2.9 w wierszu: Napoje bezalkoholowe gor膮ce; w kolumnie: Nazwa potrawy/napoju: Kawa z dodatkami lub/i herbata z dodatkami; w kolumnie: Warto艣膰 brutto 30 porcji [z艂]: 285,00
R.2.10 w wierszu: Warto艣膰 brutto us艂ugi 偶ywieniowej dla 30 os贸b [z艂]: 4335,00;
Uwaga. Kryterium nale偶y uzna膰 tylko wtedy za spe艂nione, je偶eli warto艣膰 4335,00 z艂 wynika
z zapis贸w w Karcie kalkulacyjnej us艂ugi 偶ywieniowej dla 30 os贸b w Formularzu 2.
R.3
........
........

POBIERZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA




INNE ROZWI膭ZANIA Z KWALIFIKACJI HGT12