LOGOWANIE

KWALIFIKACJA T15 - STYCZE艃 2024 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1

KOD ARKUSZA: T.15-01-24.01-SG


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA


Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:


SKR脫CONA TRE艢膯 ARKUSZA:

Wykonaj prace na rzecz restauracji, kt贸ra przyj臋艂a zam贸wienie na zorganizowanie uroczystej kolacji dla 20 m臋偶czyzn.
Opracuj dokumentacj臋 niezb臋dn膮 do realizacji zam贸wienia, w tym celu:
- uzupe艂nij menu kolacji,
- sporz膮d藕 zapotrzebowanie na surowce, p贸艂produkty i produkty niezb臋dne do przygotowania przystawki zimnej z dodatkami dla 20 os贸b,
- sporz膮d藕 kalkulacj臋 ceny kolacji dla 20 os贸b,
- wype艂nij kart臋 oceny warto艣ci energetycznej kolacji,
- uzupe艂nij opis schematu nakrycia sto艂u zastaw膮 sto艂ow膮 niezb臋dn膮 do podania i konsumpcji przystawki zimnej z dodatkami i napojami.
Formularze niezb臋dne do sporz膮dzenia dokumentacji znajduj膮 si臋 w arkuszu egzaminacyjnym.
Wst臋pne ustalenia
Specyfikacja us艂ugi Liczba go艣ci
Us艂ugi 偶ywieniowe
Zalecenia 偶ywieniowe
Cena gastronomiczna brutto kolacji dla 20 os贸b
Kolacja w formie zasiadanej 20 os贸b doros艂ych
Menu kolacji
Metoda obs艂ugi
艢redniowa偶one dobowe zapotrzebowanie energetyczne dla os贸b doros艂ych 3500 kcal
Zalecany udzia艂 pokrycia zapotrzebowania na energi臋 z kolacji wynosi 20 - 25%
Nie wy偶sza ni偶 3 000,00 z艂
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY




INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI T15