LOGOWANIE

KWALIFIKACJA T15 - STYCZE艃 2024 - ROZWI膭ZANIE ZADANIA NR 1

KOD ARKUSZA: T.15-01-24.01-SG


POBIERZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA

ZOBACZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:


SKR脫CONA TRE艢膯 ROZWI膭ZANIA:

Rezultat 1: Menu kolacji
w Formularzu 1. w kolumnie Nazwa potrawy/napoju wpisane pe艂ne nazwy potraw i napoj贸w wy艂膮cznie z Tabeli A. w liczbie pojedynczej lub liczbie mnogiej
R.1.1 w wierszu- Przystawka zimna z dodatkami- Tymbalik z karpia, pieczywo, mas艂o
R.1.2 w wierszu- Zupa- Ros贸艂 wo艂owy z makaronem
R.1.3 w wierszu- Danie g艂贸wne- Kotlet de volaille
R.1.4 w wierszu- Dodatki do dania g艂贸wnego - dodatek skrobiowy- Frytki
R.1.5 w wierszu- Dodatki do dania g艂贸wnego - dodatek witaminowy- Marchew karmelizowana
R.1.6 w wierszu- Deser- Piernik
R.1.7 w wierszu- Nap贸j bezalkoholowy- Woda niegazowana
R.1.8 w wierszu- Wino do przystawki zimnej- Wino bia艂e dry
R.1.9 w wierszu- Wino do dania g艂贸wnego- Wino bia艂e semi dry
R.2
Rezultat 2: Zapotrzebowanie na surowce, p贸艂produkty i produkty niezb臋dne do przygotowania przystawki zimnej z dodatkami dla 20 os贸b
w Formularzu 2. w kolumnie Ilo艣膰 na 20 porcji w jednostce miary zakupu wpisane wyniki (bez zaokr膮gle艅) odpowiednio do jednostki lub z jednostk膮 [kg], [p臋czek], [szt.]; dopuszcza si臋 r贸wnie偶 poprawnie obliczon膮 warto艣膰 z w艂a艣ciw膮 jednostk膮 z wyj膮tkiem bagietki w sztukach i naci pietruszki w p臋czkach
R.2.1 w wierszu- Filet z karpia [kg]- 0,8
R.2.2 w wierszu- Marchew [kg]- 0,4
R.2.3 w wierszu- Korze艅 pietruszki [kg]- 0,2
R.2.4 w wierszu- Seler [kg]- 0,2
R.2.5 w wierszu- Na膰 pietruszki [p臋czek]- 1
R.2.6 w wierszu- Cytryna [kg]- 0,2
R.2.7 w wierszu- Bagietka [szt.]- 4
R.2.8 w wierszu- Mas艂o [kg]- 0,2
........
........

POBIERZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA




INNE ROZWI膭ZANIA Z KWALIFIKACJI T15