LOGOWANIE
- STRONA G艁脫WNA
- TW脫J PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- FORUM ZAWODOWE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TEST脫W
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSP脫艁PRACA
- KONTAKT
Kwalifikacja HGT12 - CZERWIEC 2015
(Organizacja 偶ywienia i us艂ug gastronomicznych)
Przyk艂adowe pytania z testu 'Kwalifikacja HGT12 - CZERWIEC 2015':
- Dodatkowe obci膮偶enie nerek i w膮troby w organizmie cz艂owieka wywo艂uje nadmierne spo偶ywanie ........- Przestrzegaj膮c zalece艅 艢wiatowej Organizacji Zdrowia, osobie doros艂ej w ci膮gu dnia nale偶y planowa膰 spo偶ycie b艂onnika pokarmowego w ilo艣ci ........
- Przestrzegaj膮c zasad zamienno艣ci produkt贸w, podczas planowania jad艂ospis贸w, mi臋so nale偶y zast膮pi膰 ........
- Kt贸r膮 metod臋 do oceny sposobu 偶ywienia m艂odzie偶y w internacie zastosowano, je艣li pobrane pr贸bki posi艂k贸w zbadano w laboratorium fizykochemicznym, oznaczaj膮c ich warto艣膰 energetyczn膮 i od偶ywcz膮? ........
- Podstaw膮 diety doros艂ego cz艂owieka, zgodnie z piramid膮 zdrowego 偶ywienia, s膮 ........
- Kt贸ra choroba nie jest efektem spo偶ywania zbyt du偶ej ilo艣ci t艂uszcz贸w zwierz臋cych w stosunku do fizjologicznych potrzeb organizmu? ........
- Prawid艂ow膮 organizacj臋 pracy i stosowanie zasad racjonalnego wy偶ywienia w sto艂贸wkach szkolnych zapewnia planowanie jad艂ospis贸w z co najmniej ........
- System kontroli jako艣ci, wymagaj膮cy opracowania zak艂adowego planu higieny w postaci instrukcji oraz arkuszy monitorowania, to ........