LOGOWANIE

Kwalifikacja TG7 - WRZESIEŃ 2015

(Sporządzanie potraw i napojów)


WYBIERZ ILOŚĆ PYTAŃ:














Przykładowe pytania z testu 'Kwalifikacja TG7 - WRZESIEŃ 2015':

- Z którego elementu kulinarnego należy sporządzić potrawkę cielęcą? ........
- Który z wymienionych surowców należy przechowywać w najniższej temperaturze? ........
- W celu całkowitego zniszczenia drobnoustrojów w utrwalanej żywności należy zastosować ........
- Jeśli do produkcji 5 porcji potrawy zużyto 600 g surowca, to do sporządzenia 3 porcji tej potrawy należy przygotować ........
- Cztery filety uzyskuje się podczas filetowania ........
- Krokiety z farszem z kapusty i grzybów należy formować ........
- Związki Maillarda powstają podczas produkcji ........
- Zupę szczawiową należy podawać ........

 PYTANIA Z TESTU ZAWODOWEGO