LOGOWANIE
- STRONA G艁脫WNA
- TW脫J PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- FORUM ZAWODOWE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TEST脫W
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSP脫艁PRACA
- KONTAKT
Kwalifikacja TG16 - WRZESIE艃 2015
(Organizacja 偶ywienia i us艂ug gastronomicznych)
Przyk艂adowe pytania z testu 'Kwalifikacja TG16 - WRZESIE艃 2015':
- 呕ywienie w przedszkolu powinno dostarcza膰 75% dziennego zapotrzebowania dla dzieci na sk艂adniki od偶ywcze. Ile w臋glowodan贸w nale偶y zaplanowa膰 w jad艂ospisie dla przedszkolak贸w, je偶eli ich dzienna norma wynosi 130 g? ........- Na podstawie informacji zamieszczonych w tabeli, oblicz warto艣膰 energetyczn膮 1 porcji sa艂atki z burak贸w. ........
- Przyrz膮d kontrolno-pomiarowy przedstawiony na zdj臋ciu, to ........
- Oblicz cen臋 gastronomiczn膮 netto jednej lampki wina o pojemno艣ci 100 ml, je艣li cena zakupu 1 butelki wina o pojemno艣ci 1,5 1 wynosi 60 z艂, a mar偶a gastronomiczna 300%. ........
- Dzia艂aniem public relations lokalnej restauracji jest ........
- Przedstawiony na rysunku spos贸b trzymania sztu膰c贸w kelner powinien zastosowa膰 obs艂uguj膮c go艣ci przy stole serwisem ........
- Na zdj臋ciu przedstawiono kieliszek o pojemno艣ci 60 ml, kt贸ry s艂u偶y do podawania ........
- Na zdj臋ciu przedstawiono ........