LOGOWANIE

Kwalifikacja T15 - WRZESIEŃ 2015

(Organizacja żywienia i usług gastronomicznych)


WYBIERZ ILOŚĆ PYTAŃ:














Przykładowe pytania z testu 'Kwalifikacja T15 - WRZESIEŃ 2015':

- Najwięcej żelaza dostarczy organizmowi człowieka spożycie 100 gramów ........
- Ilość składnika pokarmowego, pokrywająca zapotrzebowanie u 97,5% zdrowych, prawidłowo odżywionych osób, określa norma żywienia na poziomie ........
- Planując jadłospisy, makaron można zamieniać ........
- Na podstawie informacji zamieszczonych w tabeli, oblicz wartość energetyczną 1 porcji sałatki z buraków. ........
- Problematyką wyżywienia ludności w skali ogólnoświatowej zajmuje się ........
- Na zdjęciu przedstawiono ........
- Całkowity koszt produkcji 10 zestawów obiadowych wyniósł 100,00 zł. Oblicz cenę gastronomiczną netto jednego zestawu obiadowego, jeśli zakład stosuje marżę gastronomiczną w wysokości 100%. ........
- Do grupy zakładów gastronomicznych typu uzupełniającego należy ........

 PYTANIA Z TESTU ZAWODOWEGO

 POBIERZ ARKUSZ PISEMNY

KOD ARKUSZA: T.15-X-15.08