LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- FORUM ZAWODOWE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Kwalifikacja HGT2 - CZERWIEC 2014
(Przygotowanie i wydawanie dań)
Przykładowe pytania z testu 'Kwalifikacja HGT2 - CZERWIEC 2014':
- W których przetworach owoce są nasycone cukrem i zawieszone w syropie? ........- Ziemniaki sałatkowe po ugotowaniu charakteryzują się miąższem ........
- Galaretę wieprzową należy sporządzać ........
- Z ziarna prosa otrzymuje się kaszę ........
- Jaja poszetowe należy gotować w wodzie z dodatkiem ........
- Maksymalny czas przechowywania mąki pszennej w magazynie podręcznym kuchni powinien wynosić ........
- Jajo nieświeże po wybiciu charakteryzuje się ........
- Które wyroby cukiernicze są charakterystyczne dla kuchni Podlasia? ........