LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- MOJE WYNIKI
- MOJE EGZAMINY
- PRÓBNE EGZAMINY ZAWODOWE
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Kwalifikacja T6 - CZERWIEC 2012 (test 2)
(Sporządzanie potraw i napojów)
Przykładowe pytania z testu 'Kwalifikacja T6 - CZERWIEC 2012 (test 2)':
- Dipy to sosy ........- Tournedos to ........
- Wykończanie warzyw ugotowanych w małej ilości wody, oproszonych mąką ziemniaczaną i ponownie zagotowanych, to ........
- Masło przeznaczone do bieżącego spożycia należy przechowywać ........
- Ciasto spulchnione parą wodną, które po upieczeniu jest lekkie, suche i puste w środku to ciasto ........
- Popularna w kuchni rosyjskiej zupa z warzyw liściastych, głównie kapusty, to ........
- Którą potrawę można przygotować, wykorzystując wszystkie podane surowce i półprodukty? ........
- Na podstawie danych o składnikach odżywczych potrawy zamieszczonych w tabeli określ, ile wynosi. wartość energetyczna potrawy. ........
