LOGOWANIE
- STRONA G艁脫WNA
- TW脫J PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- FORUM ZAWODOWE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TEST脫W
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSP脫艁PRACA
- KONTAKT
Kwalifikacja HGT12 - TEST WIEDZY NR 8
(Organizacja 偶ywienia i us艂ug gastronomicznych)
UWAGA: Testy wiedzy pozwalaj膮 sprawdzi膰 wiadomo艣ci zwi膮zane z dan膮 kwalifikacj膮. Mog膮 by膰 traktowane jako pr贸bne egzaminy zawodowe, ale zawieraj膮 mniej ilustracji, opis贸w, tabel itp.
Przyk艂adowe pytania z testu 'Kwalifikacja HGT12 - TEST WIEDZY NR 8':
- Kt贸re z poni偶szych urz膮dze艅 gastronomicznych jest najbardziej odpowiednie do przygotowania mi臋sa mielonego? ........- Analizujesz plan kontroli krytycznych punkt贸w (CCP) w restauracji. Wska偶, kt贸ry z poni偶szych punkt贸w jest prawid艂owym CCP zgodnie z systemem HACCP. ........
- Wyja艣nij, jakie przemiany zachodz膮 w organizmie cz艂owieka po spo偶yciu pokarmu bogatego w w臋glowodany: ........
- Jakie przemiany zachodz膮 w organizmie cz艂owieka po spo偶yciu pokarmu bogatego w t艂uszcze? ........
- Oblicz 艂膮czn膮 warto艣膰 energetyczn膮 kanapki z powy偶szych sk艂adnik贸w. ........
- Za艂贸偶, 偶e planujesz menu dla grupy 10 os贸b w wieku 25-30 lat, prowadz膮cych aktywny tryb 偶ycia. Kt贸re z poni偶szych stwierdze艅 jest prawdziwe, bior膮c pod uwag臋 zalecane dzienne spo偶ycie kalorii? ........
- Bior膮c pod uwag臋 powy偶sz膮 tabel臋, ile gram贸w bia艂ka powinna spo偶ywa膰 dziennie kobieta w wieku 25 lat? ........
- Planujesz jad艂ospis dla grupy sportowc贸w. Jakie sk艂adniki powinny by膰 obecne w ich diecie w najwi臋kszych ilo艣ciach? ........