LOGOWANIE

Kwalifikacja HGT12 - TEST WIEDZY NR 6

(Organizacja 偶ywienia i us艂ug gastronomicznych)


WYBIERZ ILO艢膯 PYTA艃:







UWAGA: Testy wiedzy pozwalaj膮 sprawdzi膰 wiadomo艣ci zwi膮zane z dan膮 kwalifikacj膮. Mog膮 by膰 traktowane jako pr贸bne egzaminy zawodowe, ale zawieraj膮 mniej ilustracji, opis贸w, tabel itp.

Przyk艂adowe pytania z testu 'Kwalifikacja HGT12 - TEST WIEDZY NR 6':

- Por贸wnaj m膮k臋 pszenn膮 i m膮k臋 偶ytni膮. Kt贸ra z poni偶szych odpowiedzi prawid艂owo opisuje r贸偶nice mi臋dzy tymi dwoma rodzajami m膮ki? ........
- Wska偶, kt贸ry z poni偶szych produkt贸w jest wyrobem gotowym. ........
- Rozwa偶 nast臋puj膮c膮 sytuacj臋: Przygotowujesz zup臋 krem z pieczarek. Kt贸re z poni偶szych urz膮dze艅 gastronomicznych b臋dzie najbardziej odpowiednie do uzyskania g艂adkiej konsystencji zupy? ........
- Podaj, kt贸re z poni偶szych urz膮dze艅 gastronomicznych jest najbardziej odpowiednie do przygotowania frytek. ........
- Analizuj膮c powy偶sz膮 tabel臋, wska偶, kt贸ry produkt jest przechowywany w niew艂a艣ciwej temperaturze. ........
- Planujesz diet臋 dla sportowca. Kt贸re z poni偶szych sk艂adnik贸w powinny by膰 obecne w wi臋kszych ilo艣ciach w jego diecie w por贸wnaniu do diety przeci臋tnego cz艂owieka? ........
- Przygotowujesz plan 偶ywienia dla grupy dzieci w wieku szkolnym. Kt贸re z poni偶szych sk艂adnik贸w powinno by膰 najbardziej obecne w ich diecie? ........
- Zak艂adasz jad艂ospis dla seniora prowadz膮cego siedz膮cy tryb 偶ycia. Oblicz, ile kalorii powinien dostarcza膰 艣rednio taki jad艂ospis na dob臋. ........

 PYTANIA Z TESTU ZAWODOWEGO