LOGOWANIE
- STRONA G艁脫WNA
- TW脫J PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- FORUM ZAWODOWE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TEST脫W
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSP脫艁PRACA
- KONTAKT
Kwalifikacja T6 - STYCZE艃 2012
(Sporz膮dzanie potraw i napoj贸w)
Przyk艂adowe pytania z testu 'Kwalifikacja T6 - STYCZE艃 2012':
- Ciasto sporz膮dzane z m膮ki, wody lub mleka, z niewielkim dodatkiem jaj, charakteryzuj膮ce si臋 najwi臋ksz膮 twardo艣ci膮, to ciasto ........- Do produkt贸w b臋d膮cych dobrym 藕r贸d艂em witaminy A nale偶膮: ........
- Ze wzgl臋du na spos贸b konsumpcji wina dzieli si臋 na: ........
- Spo艣r贸d podanych wska偶 zapis ilustruj膮cy przemian臋 sk艂adnika pokarmowego zachodz膮c膮 podczas jego obr贸bki termicznej. ........
- Wska偶 produkt, kt贸remu przypisano optymalne warunki i czas przechowywania. ........
- Sk艂adniki ziemniak贸w w trakcie d艂u偶szego przechowywania mog膮 ulec ........
- Gzik jest charakterystyczn膮 potraw膮 kuchni wielkopolskiej, podawan膮 z ziemniakami i sporz膮dzan膮 ........
- Na podstawie zamieszczonej etykiety okre艣laj膮cej zawarto艣膰 substancji dodatkowych, wska偶 nazw臋 produktu, kt贸rego one dotycz膮. ........