LOGOWANIE
- STRONA G艁脫WNA
- TW脫J PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- FORUM ZAWODOWE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TEST脫W
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSP脫艁PRACA
- KONTAKT
Kwalifikacja HGT2 - TEST WIEDZY NR 3
(Przygotowanie i wydawanie da艅)
UWAGA: Testy wiedzy pozwalaj膮 sprawdzi膰 wiadomo艣ci zwi膮zane z dan膮 kwalifikacj膮. Mog膮 by膰 traktowane jako pr贸bne egzaminy zawodowe, ale zawieraj膮 mniej ilustracji, opis贸w, tabel itp.
Przyk艂adowe pytania z testu 'Kwalifikacja HGT2 - TEST WIEDZY NR 3':
- Uzupe艂nij tabel臋 dotycz膮c膮 zastosowania zi贸艂 w r贸偶nych kuchniach 艣wiata: ........- Rozwa偶 nast臋puj膮cy opis: "Jest to przyprawa o wyra藕nym, pikantnym smaku i mocnym zapachu. Jest szeroko stosowana w kuchniach ca艂ego 艣wiata, zar贸wno w formie 艣wie偶ej, jak i suszonej. Jej nadmiar mo偶e zdominowa膰 smak potrawy." Kt贸r膮 przypraw臋 opisuje ten fragment? ........
- Uzupe艂nij powy偶sz膮 tabel臋 wybieraj膮c prawid艂owe zastosowanie dla ka偶dego produktu. ........
- W jaki spos贸b powiniene艣 przechowywa膰 surowe i gotowane produkty, zgodnie z dobrymi praktykami higienicznymi (GHP)? ........
- Przygotowujesz danie wed艂ug receptury, kt贸ra wymaga 500 ml bulionu. Twoja miarka ma tylko skale w litrach. Do jakiego poziomu nale偶y nala膰 bulionu? ........
- Przygotowujesz ciasto, kt贸re wymaga u偶ycia t艂uszczu o neutralnym smaku. Kt贸ry z poni偶szych t艂uszcz贸w b臋dzie najodpowiedniejszy? ........
- Przygotowujesz biszkopt. Jakie jest najlepsze podej艣cie do dodawania m膮ki do ubitych jajek? ........
- Zgodnie z procedurami zarz膮dzania jako艣ci膮 i bezpiecze艅stwem zdrowotnym 偶ywno艣ci, jak powiniene艣 post臋powa膰 z resztkami jedzenia po przygotowaniu posi艂ku? ........