LOGOWANIE
- STRONA G艁脫WNA
- TW脫J PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- FORUM ZAWODOWE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TEST脫W
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSP脫艁PRACA
- KONTAKT
Kwalifikacja T6 - CZERWIEC 2011
(Sporz膮dzanie potraw i napoj贸w)
Przyk艂adowe pytania z testu 'Kwalifikacja T6 - CZERWIEC 2011':
- Ocena organoleptyczna dotyczy ........- Do kasz gruboziarnistych zalicza si臋 ........
- Przygotowuj膮c potraw臋 "jaja po wiede艅sku", jaja nale偶y ........
- Potrawy poddane obr贸bce cieplnej, kt贸re nie b臋d膮 spo偶ywane w danym dniu, powinny by膰 natychmiast sch艂odzone i przechowywane w temperaturze ........
- W jajku gotowanym na p贸艂twardo (mollet) ........
- Potrawa kuchni w艂oskiej, sporz膮dzona z du偶ych p艂atk贸w makaronu przek艂adanego farszem i zapiekana to ........
- Na postawie sposobu wykonania okre艣l spos贸b zag臋szczania potrawy.
Spos贸b wykonania:
Przeprowadzi膰 obr贸bk臋 wst臋pn膮 marchwi, rozdrobni膰 w drobn膮 kostk臋, zala膰 niewielk膮 ilo艣ci膮 wrz膮cej wody, doda膰 do gotowania niewielk膮 ilo艣膰 mas艂a, soli i cukru, gotowa膰 pod przykryciem. Pozosta艂e mas艂o utrze膰 z m膮k膮. Rozprowadzi膰 wywarem i powoli zagotowa膰.
Marchew zag臋szczono ........
- Zdj臋cia przedstawiaj膮 naczynia sto艂owe i kuchenne. Do obs艂ugi go艣ci nie zostan膮 u偶yte naczynia oznaczone liter膮 ........