LOGOWANIE
- STRONA G艁脫WNA
- TW脫J PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- FORUM ZAWODOWE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TEST脫W
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSP脫艁PRACA
- KONTAKT
Kwalifikacja T15 - CZERWIEC 2021
(Organizacja 偶ywienia i us艂ug gastronomicznych)
Przyk艂adowe pytania z testu 'Kwalifikacja T15 - CZERWIEC 2021':
- Naturalnym 藕r贸d艂em retinolu jest ........- Kt贸ra grupa sk艂adnik贸w pokarmowych pe艂ni w organizmie cz艂owieka funkcje wymienione w tabeli? ........
- Korzystaj膮c z danych zamieszczonych w tabeli, oblicz ile wynosi dzienne zapotrzebowanie na bia艂ko, na poziomie EAR dla 19-letniego m臋偶czyzny o masie cia艂a 65 kg. ........
- Kt贸ry jad艂ospis obiadowy zaplanowano zgodnie z zasadami racjonalnego 偶ywienia? ........
- Ile g sera twarogowego nale偶y przygotowa膰, aby zast膮pi膰 500 g mleka, je偶eli zgodnie z tabel膮 zamienno艣ci produkt贸w spo偶ywczych 15 g sera twarogowego zast臋puje 100 g mleka? ........
- Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli oce艅, w kt贸rym tygodniu jad艂ospis jest niezgodny z norm膮 na energi臋 dla dziewcz膮t w wieku 18 lat. ........
- Przedstawione w tabeli zmiany w organizmie cz艂owieka s膮 objawami niedoboru ........
- Kt贸re urz膮dzenia stanowi膮 typowe wyposa偶enie zak艂ad贸w gastronomicznych typu "fast food"? ........
KOD ARKUSZA: T.15-SG-21.06