LOGOWANIE

Kwalifikacja HGT2 - CZERWIEC 2020

(Przygotowanie i wydawanie dań)


WYBIERZ ILOŚĆ PYTAŃ:














Przykładowe pytania z testu 'Kwalifikacja HGT2 - CZERWIEC 2020':

- Za cierpki smak owoców aronii odpowiadają ........
- Na której ilustracji przedstawiono anyż? ........
- Które warzywo spośród wymienionych zawiera najwięcej witaminy C w 100 g surowca? ........
- Środkiem spożywczym pochodzenia zwierzęcego jest ........
- Schab i biodrówka to elementy rozbioru tuszy ........
- Metodę chemiczną utrwalania surowca należy stosować do produkcji ........
- Przedstawione na ilustracji wyposażenie magazynu o optymalnej temperaturze 10÷15°C i wilgotności 50÷65% należy stosować do przechowywania ........
- Do krojenia mięsa pieczonego należy stosować deskę koloru ........

 PYTANIA Z TESTU ZAWODOWEGO