LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- MOJE WYNIKI
- MOJE EGZAMINY
- PRÓBNE EGZAMINY ZAWODOWE
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Kwalifikacja T6 - CZERWIEC 2010 (test 2)
(Sporządzanie potraw i napojów)
Przykładowe pytania z testu 'Kwalifikacja T6 - CZERWIEC 2010 (test 2)':
- Pochodzenia roślinnego są: ........- Ciasto półkruche spulchniane jest za pomocą ........
- Sery białe po spożyciu są bogatym źródłem ........
- Seler przeznaczony na surówkę, niewłaściwie zabezpieczony przed działaniem czynników zewnętrznych, ulega ........
- Technika obróbki wstępnej czystej warzyw to ........
- Urządzenie służące do utrzymania potraw w stanie gorącym w zakładzie gastronomicznym, to ........
- Na opakowaniu ryżu zamieszczona jest data produkcji: 05.01.2009 r. oraz termin ważności - 18 miesięcy od daty produkcji. Określ datę przydatności do spożycia tego produktu. ........
- Do produkcji kopytek należy użyć: ........
