LOGOWANIE

Kwalifikacja TG7 - STYCZEŃ 2016

(Sporządzanie potraw i napojów)


WYBIERZ ILOŚĆ PYTAŃ:














Przykładowe pytania z testu 'Kwalifikacja TG7 - STYCZEŃ 2016':

- Rostbef jest elementem gastronomicznym otrzymywanym z tuszy ........
- Solanina powstaje w wyniku niewłaściwego przechowywania ........
- Żywność liofilizowaną otrzymuje się, stosując procesy ........
- Na postawie zamieszczonego normatywu należy sporządzić ........
- Według podanego sposobu wykonania: "Drobiowe mięso mielone z dodatkami, zawiń w skórę, uformuj w ścisły rulon i ugotuj" sporządza się ........
- Sos potrawkowy powinien być zagęszczony ........
- Podczas sporządzania wyrobów z ciasta drożdżowego gluten zawarty w mące pszennej ........
- Deser sporządzony z owoców ugotowanych w wodzie z dodatkiem cukru należy konsumentowi podać ........

 PYTANIA Z TESTU ZAWODOWEGO