LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- FORUM ZAWODOWE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Kwalifikacja T15 - CZERWIEC 2019
(Organizacja żywienia i usług gastronomicznych)
Przykładowe pytania z testu 'Kwalifikacja T15 - CZERWIEC 2019':
- Który surowiec zawiera w swoim składzie najwięcej białka roślinnego ........- Trawienie skrobi w dwunastnicy przebiega z udziałem ........
- Stosując zasadę zamienności produktów spożywczych, olej można zastąpić ........
- Ile białka dostarczy 1 porcja żurku o masie 300 g, jeżeli zawartość tego składnika w 100 g zupy wynosi 7,40 g? ........
- W diecie owowegetarian uwzględnia się warzywa, owoce oraz ........
- W schemacie technologicznym produkcji marchwi zasmażanej, po etapie pobrania surowców z magazynu, kolejnym etapem będzie ........
- Befsztyk tatarski należy umieścić w karcie menu restauracji w pozycji ........
- Korzystając z danych zawartych w tabeli, oblicz cenę brutto 1 zestawu obiadowego, jeżeli stawka podatku VAT na potrawy i napoje wynosi 8%. ........
KOD ARKUSZA: T.15-X-19.06