LOGOWANIE

ROZWI膭呕 TEST TERAZ

  • Pytanie nr 26871 - 殴r贸d艂em bia艂ka pe艂nowarto艣ciowego jest
  • Pytanie nr 26872 - Do grupy sk艂adnik贸w reguluj膮cych przemiany zachodz膮ce w organizmie cz艂owieka zalicza si臋
  • Pytanie nr 26873 - Przyczyn膮 niedoczynno艣ci tarczycy jest
  • Pytanie nr 26874 - W organizmie cz艂owieka w wyniku odwodnienia mog膮 wyst膮pi膰 niedobory
  • Pytanie nr 26875 - Nadmierne spo偶ycie bia艂ek nie powoduje
  • Pytanie nr 26876 - Trawienie w臋glowodan贸w rozpoczyna si臋
  • Pytanie nr 26877 - Przy 3 lub 4 posi艂kach spo偶ywanych w ci膮gu dnia, obiad powinien pokrywa膰 dzienne zapotrzebowanie ...
  • Pytanie nr 26878 - Kt贸ry zestaw surowc贸w nie powinien by膰 stosowany do przygotowywania potraw 艣niadaniowych?
  • Pytanie nr 26879 - Dzienne zapotrzebowanie doros艂ego cz艂owieka na witamin臋 C wynosi
  • Pytanie nr 26880 - Wska偶 sformu艂owanie niezgodne z zasadami racjonalnego 偶ywienia.
  • Pytanie nr 26881 - Kt贸re posi艂ki nale偶y planowa膰 dla dzieci w wieku 3-6 lat?
  • Pytanie nr 26882 - W przedszkolu na 艣niadanie zaplanowano kanapk臋 z szynk膮. Zgodnie z zasadami zamienno艣ci produkt贸w...
  • Pytanie nr 26883 - Korzystaj膮c z danych zamieszczonych w tabeli, oblicz zawarto艣膰 bia艂ka w 1 porcji medalion贸w z ind...
  • Pytanie nr 26884 - Jaka b臋dzie zawarto艣膰 witaminy C w jednej porcji zasma偶anych buraczk贸w, je艣li przeci臋tne straty t...
  • Pytanie nr 26885 - Rozwojowi pr贸chnicy z臋b贸w, opr贸cz z艂ej higieny jamy ustnej, sprzyja w codziennej diecie
  • Pytanie nr 26886 - Do oceny jako艣ciowej jad艂ospis贸w s艂u偶y metoda
  • Pytanie nr 26887 - Weganizm jest rodzajem diety, kt贸ra dopuszcza spo偶ywanie
  • Pytanie nr 26888 - Awitaminoza zwana "艣lepot膮 zmierzchow膮" jest skutkiem niedostatecznego spo偶ywania
  • Pytanie nr 26889 - Do zada艅 Instytutu 呕ywno艣ci i 呕ywienia nale偶y
  • Pytanie nr 26890 - Na obiad zaplanowano: zup臋 jarzynow膮, gulasz wo艂owy z kasz膮, sa艂at臋 zielon膮 ze 艣mietan膮 i kisiel ...
  • Pytanie nr 26891 - Kolejne etapy procesu technologicznego produkcji galaret mi臋snych to
  • Pytanie nr 26892 - Korzystaj膮c z zamieszczonego harmonogramu pracy pierogami, oblicz ile pierog贸w i kopytek mo偶na wy...
  • Pytanie nr 26893 - Informacj臋 o napojach gor膮cych, codziennie oferowanych w kawiarni, zawiera
  • Pytanie nr 26894 - Korzystaj膮c z danych zamieszczonych w tabelach, oblicz warto艣膰 energetyczn膮 100 g chleba graham o...
  • Pytanie nr 26895 - Korzystaj膮c z normatywu surowcowego zamieszczonego w tabeli, oblicz zapotrzebowanie surowcowe na ...
  • Pytanie nr 26896 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli, oblicz ile kilogram贸w truskawek potrzeba do wykonani...
  • Pytanie nr 26897 - Oblicz cen臋 gastronomiczn膮 netto 1 porcji deseru, je艣li ca艂kowity koszt surowc贸w zu偶ytych do spor...
  • Pytanie nr 26898 - W艂a艣ciciel restauracji kupuje chleb o masie 800 g w cenie 4 z艂 za sztuk臋. Oblicz cen臋 gastronomic...
  • Pytanie nr 26899 - Szef kuchni opracowa艂 receptur臋 na now膮 sa艂atk臋 z warzyw z sosem winegret. Po wykonaniu pr贸bnej p...
  • Pytanie nr 26900 - Je艣li zak艂ad gastronomiczny organizuje przyj臋cia cateringowe, to 艣wiadczy us艂ugi
  • Pytanie nr 26901 - W艂a艣ciciel restauracji, kt贸ry z okazji Dnia Kobiet zorganizowa艂 pokazy i degustacje potraw pod ha...
  • Pytanie nr 26902 - Je艣li w艂a艣ciciel dw贸ch restauracji, przynosz膮cych zyski, uruchomi艂 kolejne restauracje w innym mi...
  • Pytanie nr 26903 - Pan Andrzej Kowalski zleci艂 restauracji "Kolorowa" organizacj臋 balu z okazji Dnia Dziecka dla 30 ...
  • Pytanie nr 26904 - Oblicz d艂ugo艣膰 sto艂u dla 10 go艣ci, je艣li odleg艂o艣膰 mi臋dzy 艣rodkami s膮siednich nakry膰 wynosi 80 cm...
  • Pytanie nr 26905 - Do konsumpcji szczupaka faszerowanego, pieczywa, mas艂a oraz wina bia艂ego nale偶y zaplanowa膰
  • Pytanie nr 26906 - Zleceniodawca przyj臋cia weselnego ustali艂, 偶e o godzinie 22.00 nowo偶e艅cy rozpoczn膮 podzia艂 tortu ...
  • Pytanie nr 26907 - Na sto艂y o wymiarach 120 cm x 80 cm restauracja powinna kupi膰 obrusy o wymiarach
  • Pytanie nr 26908 - Przedstawione na zdj臋ciu porcelanowe, 偶aroodporne naczynia, to
  • Pytanie nr 26909 - Firma cateringowa przyj臋艂a zam贸wienie na obs艂ug臋 biznesowego spotkania dla 30 os贸b. Zlecenie obej...
  • Pytanie nr 26910 - Na przyj臋cie dla 40 os贸b zaplanowano st贸艂 bankietowy. Restauracja dysponuje 10 sto艂ami o d艂ugo艣ci...

  • ROZWI膭呕 TEST TERAZ