LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- FORUM ZAWODOWE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
- Pytanie nr 12471 - Dipy to sosy
- Pytanie nr 12472 - Sos tatarski sporządza się na bazie
- Pytanie nr 12473 - W mące pszennej występują białka:
- Pytanie nr 12474 - Tournedos to
- Pytanie nr 12475 - Która grupa zawiera produkty należące do wysokobiałkowych?
- Pytanie nr 12476 - W której grupie zawarte są produkty zakwaszające organizm?
- Pytanie nr 12477 - Wykończanie warzyw ugotowanych w małej ilości wody, oproszonych mąką ziemniaczaną i ponownie zago...
- Pytanie nr 12478 - Wyrabianie mięsnej masy mielonej to
- Pytanie nr 12479 - Kilkakrotne składanie i wałkowanie ciasta podstawowego z tłuszczem, to technika sporządzania cias...
- Pytanie nr 12480 - Masło przeznaczone do bieżącego spożycia należy przechowywać
- Pytanie nr 12481 - Podczas gotowania kaszy skrobia ulega
- Pytanie nr 12482 - Podczas obróbki cieplnej mięso zmienia barwę z różowej na szarą, ponieważ
- Pytanie nr 12483 - Ciasto spulchnione parą wodną, które po upieczeniu jest lekkie, suche i puste w środku to ciasto
- Pytanie nr 12484 - Zimna zupa warzywna gazpacho, to potrawa charakterystyczna dla kuchni
- Pytanie nr 12485 - Risotto i lasagne to potrawy kuchni
- Pytanie nr 12486 - Popularna w kuchni rosyjskiej zupa z warzyw liściastych, głównie kapusty, to
- Pytanie nr 12487 - Przedstawiony na rysunku znak informacyjny umieszczony na opakowaniu oznacza, że opakowanie jest
- Pytanie nr 12488 - Sorbinian potasu, uwzględniony na etykiecie w składzie marmolady wieloowocowej, to substancja
- Pytanie nr 12489 - Którą potrawę można przygotować, wykorzystując wszystkie podane surowce i półprodukty?
- Pytanie nr 12490 - Naczynie do zapiekania i podawania jednoporcjowo potraw na gorąco, to
- Pytanie nr 12491 - Na zdjęciu przedstawiono kieliszek
- Pytanie nr 12492 - Na podstawie danych o składnikach odżywczych potrawy zamieszczonych w tabeli określ, ile wynosi. ...
- Pytanie nr 12493 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli określ, ile tłuszczu dostarczy spożycie II śniadania ...
- Pytanie nr 12494 - Do przygotowania schabu pieczonego dla 5 osób zużyto: 700 g schabu, 35 g masła, 70 g musztardy. I...
- Pytanie nr 12495 - Ile 100-gramowych porcji gulaszu otrzyma się z 10 kg mięsa jeżeli podczas duszenia straty masy wy...
- Pytanie nr 12496 - Smalec nie zjełczeje, jeżeli będzie przechowywany
- Pytanie nr 12497 - Która czynność wykonana podczas sporządzania surówki z selera, zapobiega jego ciemnieniu enzymaty...
- Pytanie nr 12498 - Który zestaw obiadowy nie jest ustalony zgodnie z zasadami planowania jadłospisów?
- Pytanie nr 12499 - Który zestaw dodatków należy zaproponować do potrawki cielęcej?
- Pytanie nr 12500 - Które wino należy podać do potrawy z kurczaka?
- Pytanie nr 12501 - Zakład gastronomiczny oferujący kawę, ciastka, torty, napoje alkoholowe, to
- Pytanie nr 12502 - Zakład gastronomiczny serwujący potrawy regionalne to
- Pytanie nr 12503 - Zakładem gastronomicznym typu zamkniętego jest
- Pytanie nr 12504 - Produkty zbożowe dozwolone w diecie bezglutenowej to produkty
- Pytanie nr 12505 - Który zestaw zawiera przyprawy, które należy ograniczyć w przygotowaniu potraw stosowanych w diec...
- Pytanie nr 12506 - Której zupy nie należy spożywać w przypadku stosowania diety lekkostrawnej?
- Pytanie nr 12507 - Ile wynosi cena gastronomiczna brutto jednego zestawu obiadowego, jeżeli koszt surowców^ wynosi 5...
- Pytanie nr 12508 - Ile wynosi cena gastronomiczna brutto lampki wina o pojemności 0,1 litra, jeżeli cena zakupu bute...
- Pytanie nr 12509 - Ile wynosi cena gastronomiczna netto 1 porcji klusek śląskich, jeżeli koszt zakupu surowców potrz...
- Pytanie nr 12510 - Kompot francuski należy podać
- Pytanie nr 12511 - Urządzenie zamieszczone na zdjęciu wykorzystuje się do
- Pytanie nr 12512 - Które urządzenie służy do gotowania na parze?
- Pytanie nr 12513 - W zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego, próbki żywności przechowuje się przez
- Pytanie nr 12514 - Koktajl wanilinowy sporządzony z mleka niepasteryzowanego, może spowodować u konsumenta zatrucie
- Pytanie nr 12515 - Konsument po spożyciu kremu sporządzonego na bazie surowych żółtek nieodkażonych jaj jest narażon...
- Pytanie nr 12516 - Jakie zagrożenie może spowodować spożycie chleba porażonego pleśnią?
- Pytanie nr 12517 - Zgodnie z wymogami ergonomii długość stanowiska pracy dla jednego pracownika w dziale produkcyjny...
- Pytanie nr 12518 - Które środki ochrony indywidualnej powinien stosować pracownik zatrudniony w zmywalni naczyń?
- Pytanie nr 12519 - Udzielając pierwszej pomocy omdlałemu pracownikowi, w pierwszej kolejności należy
- Pytanie nr 12520 - Udzielając pierwszej pomocy pracownikowi, który oparzył dłoń, należy oparzoną skórę dłoni