LOGOWANIE

KWALIFIKACJA T6 - STYCZEŃ 2016 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 3

KOD ARKUSZA: T.06-03-16.01


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:

Sporządź dwa zestawy potraw złożonych z pulpetów drobiowych w sosie koperkowym, ryżu na sypko i brokuła z wody. Do sporządzenia potraw wykorzystaj zamieszczone receptury.
Na stanowisku znajdziesz potrzebne surowce, sprzęt i urządzenia. Surowce są odważone, jaja zdezynfekowane. Wodę odmierz sam.
Dobierz do potraw naczynia stołowe i sztućce, wyporcjuj potrawy.
Przygotowane do ekspedycji zestawy potraw pozostaw na stanowisku pracy ustawione na blacie roboczym. Zgłoś Przewodniczącemu ZN poprzez podniesienie ręki gotowość do ekspedycji potraw.
Podczas wykonywania zadania przestrzegaj zasad organizacji pracy, bhp, ppoż. oraz ochrony środowiska.
Receptura na 2 porcje
Pulpety drobiowe w sosie koperkowym
Ryż na sypko
Surowce
Ryż
Woda
Sól
Jednostka miary
g ml
g
Ilość
120 240 do smaku
Sposób wykonania
1. Przeprowadź obróbkę wstępną ryżu.
2. Ryż gotuj wolno pod przykryciem aż wchłonie całą wodę.
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY




INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI T6