LOGOWANIE

KWALIFIKACJA T6 - STYCZE艃 2016 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 2

KOD ARKUSZA: T.06-02-16.01


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA


Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:


SKR脫CONA TRE艢膯 ARKUSZA:

Sporz膮d藕 dwa zestawy potraw z艂o偶onych ze zraz贸w w sosie chrzanowym, kaszy j臋czmiennej na sypko i fasolki szparagowej z wody. Do sporz膮dzenia potraw wykorzystaj zamieszczone receptury. Na stanowisku znajdziesz potrzebne surowce, sprz臋t i urz膮dzenia. Surowce s膮 odwa偶one, jaja zdezynfekowane. Wod臋 odmierz sam.
Dobierz do potraw naczynia sto艂owe i sztu膰ce, wyporcjuj potrawy.
Przygotowane do ekspedycji zestawy potraw pozostaw na stanowisku pracy ustawione na blacie roboczym. Zg艂o艣 Przewodnicz膮cemu ZN poprzez podniesienie r臋ki gotowo艣膰 do ekspedycji potraw.
Podczas wykonywania zadania przestrzegaj zasad organizacji pracy, bhp, ppo偶. oraz ochrony 艣rodowiska.
Receptura na 2 porcje
Zrazy w sosie chrzanowym
Kasza j臋czmienna na sypko
Surowce
Kasza j臋czmienna
Woda
S贸l
Jednostka miary
g
ml
g
Ilo艣膰
120 250 do smaku
Spos贸b wykonania
1. Przeprowad藕 obr贸bk臋 wst臋pn膮 kaszy.
2. Kasz臋 gotuj wolno pod przykryciem, a偶 kasza wch艂onie ca艂膮 wod臋.
Fasolka szparagowa z wody
Surowce
Fasolka szparagowa
mro偶ona_
Mas艂o extra_
S贸l
Jednostka miary
Ilo艣膰
300
30 do smaku
Spos贸b wykonania
Ugotuj fasolk臋 szparagow膮, podziel na 2 cz臋艣ci i polej mas艂em.
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY




INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI T6