LOGOWANIE

KWALIFIKACJA T15 - CZERWIEC 2018 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1

KOD ARKUSZA: T.15-01-18.06


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA


Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:


SKR脫CONA TRE艢膯 ARKUSZA:

Zapoznaj si臋 ze wst臋pnym zam贸wieniem rodzic贸w oraz z propozycj膮 obiadu szkolnego dla uczni贸w w wieku 7-12 lat.
Wst臋pne zam贸wienie rodzic贸w
Propozycja obiadu szkolnego
Sporz膮d藕 zapotrzebowanie na surowce niezb臋dne do przygotowania 75 porcji obiadu szkolnego na podstawie danych z Tabeli 1. Normatyw surowcowy na 1 porcj臋 potraw i napoju. Formularz do sporz膮dzenia zapotrzebowania znajduje si臋 w arkuszu egzaminacyjnym - Formularz 1. Zapotrzebowanie na surowce do przygotowania 75 porcji obiadu szkolnego.
Oblicz zawarto艣膰 witaminy C w obiedzie szkolnym, korzystaj膮c z danych zamieszczonych w Tabeli 1. Normatyw surowcowy na 1 porcj臋 potraw i napoju oraz w Tabeli 2. Wykaz zawarto艣ci witaminy C w 100 g wybranych produkt贸w rynkowych. Formularz 2. Karta zawarto艣ci witaminy C w produktach rynkowych wykorzystanych do sporz膮dzenia porcji obiadu znajduje si臋 w arkuszu egzaminacyjnym.
Oce艅 obiad szkolny pod wzgl臋dem pokrycia 艣redniowa偶onej normy na bia艂ko og贸艂em, t艂uszcze i witamin臋 C dla grupy 75 dzieci w wieku 7-12 lat na Formularzu 3. Karta oceny warto艣ci od偶ywczej obiadu szkolnego. Do oceny wykorzystaj informacje dotycz膮ce zasad 偶ywienia w szkole zamieszczone we wst臋pnym
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY




INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI T15