LOGOWANIE

KWALIFIKACJA T15 - CZERWIEC 2017 - ROZWI膭ZANIE ZADANIA NR 1

KOD ARKUSZA: T.15-01-17.06


POBIERZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA

ZOBACZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:


SKR脫CONA TRE艢膯 ROZWI膭ZANIA:

Rezultat 1: Karta oceny warto艣ci energetycznej jad艂ospisu dziennego
Dopuszcza si臋 wpisanie jednostki (kcal) przy wyliczonych warto艣ciach
R.1.1 Warto艣膰 energetyczna: zupy jarzynowej niezabielanej 126 lub 126,0 lub 126,00; potrawki z kurczaka 370 lub 370,0 lub 370,00
R.1.2 Warto艣膰 energetyczna: ry偶u na sypko 202,5 lub 202,50; marchwi z groszkiem 70,4 lub 70,40
R.1.3 Warto艣膰 energetyczna: napoju jab艂kowego 102 lub 102,0 lub 102,00
R.1.4 Warto艣膰 energetyczna: zupy pomidorowej z makaronem 157,5 lub 157,50; fileta z dorsza sma偶onego 273 lub 273,0 lub 273,00
R.1.5 Warto艣膰 energetyczna: ziemniak贸w puree 135 lub 135,0 lub 135,00; sur贸wki z kiszonej kapusty 68 lub 68,0 lub 68,00
R.1.6 Razem warto艣膰 energetyczna obiadu - propozycja 1 - 768,9 lub 768,90
R.1.7 Razem warto艣膰 energetyczna obiadu - propozycja 2 - 735,5 lub 735,50
R.1.8 Razem warto艣膰 energetyczna jad艂ospisu dziennego z propozycj膮 obiadu 1 wynosi 2433,4 lub 2433,40
R.1.9 Razem warto艣膰 energetyczna jad艂ospisu dziennego z propozycj膮 obiadu 2 wynosi 2400 lub 2400,0 lub 2400,00
R.1.10 Wybrano jad艂ospis dzienny z propozycj膮 obiadu numer - 2
R.2
Rezultat 2: Karta oceny udzia艂u bia艂ka w pokryciu dziennego zapotrzebowania na energi臋
R.2.1 Zupa pomidorowa z makaronem 6,75 lub 6,75g
R.2.2 Filet z dorsza sma偶ony 19,1 lub 19,10 lub 19,1 g lub 19,10 g
R.2.3 Ziemniaki puree 3,15 lub 3,15 g
R.2.4 Sur贸wka z kiszonej kapusty 0,9 lub 0,90 lub 0,9g lub 0,90g
R.2.5 Nap贸j jab艂kowy 0,4 lub 0,40 lub 0,4 g lub 0,40 g
R.2.6 Razem ilo艣膰 bia艂ka w wybranym obiedzie 30,3 lub 30,30 lub 30,3 g lub 30,30 g
R.2.7 Razem ilo艣膰 bia艂ka w jad艂ospisie dziennym 83,55 lub 83,55 g
R.2.8 Ilo艣膰 energii uzyskanej z bia艂ka 334 lub 334 kcal
R.2.9 Udzia艂 % energii uzyskanej z bia艂ka w pokryciu dziennego zapotrzebowania na energi臋 14 lub 14 %
R.2.10 Ocena jad艂ospisu dziennego pod wzgl臋dem udzia艂u bia艂ka w pokryciu dziennego zapotrzebowania na energi臋: podkre艣lono Tak lub zaznaczono w inny spos贸b
R.3
........
........

POBIERZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA




INNE ROZWI膭ZANIA Z KWALIFIKACJI T15