LOGOWANIE

KWALIFIKACJA SPC1 - STYCZEŃ 2025 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 2

KOD ARKUSZA: SPC.01-02-25.01-SG


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWIĄZANIE ZADANIA


Podziel się arkuszem z innymi i udostępnij go na Facebooku:


SKRÓCONA TREŚĆ ARKUSZA:

Wykonaj 18 sztuk ptysiów z kruszonką, frużeliną borówkową i kremem bita śmietana zgodnie z podaną recepturą i instrukcją technologiczną.
Na stanowisku pracy masz odważoną/odmierzoną część surowców. Ilość mąki pszennej do ciasta parzonego odważ samodzielnie. Surowce nietrwałe są zabezpieczone w chłodziarce/zamrażalniku. Jaja są zdezynfekowane.
Przed przystąpieniem do odważania zgłoś gotowość Przewodniczącemu ZN poprzez podniesienie ręki.
Wyrób gotowy ułóż na półmiskach i wraz z arkuszem pozostaw na stanowisku egzaminacyjnym do oceny.
Zakończenie wykonania zadania zgłoś Przewodniczącemu ZN poprzez podniesienie ręki.
Sprzętu, narzędzi i urządzeń używaj zgodnie z przeznaczeniem, przestrzegaj zasad organizacji i ergonomii pracy, bhp i ppoż., ochrony środowiska oraz systemu HACCP, GMP i GHP. Po zakończeniu pracy uporządkuj stanowisko, używany sprzęt umyj, osusz i odstaw na miejsce.
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Arkusz jest przeznaczony dla zawodów:



INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI SPC1