LOGOWANIE
- STRONA G艁脫WNA
- TW脫J PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TEST脫W
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSP脫艁PRACA
- KONTAKT
KWALIFIKACJA TG16 - STYCZE艃 2025 - ROZWI膭ZANIE ZADANIA NR 1
KOD ARKUSZA: TG.16-01-25.01-SG
Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:
SKR脫CONA TRE艢膯 ROZWI膭ZANIA:
Rezultat 1: Menu przyj臋cia zasiadanego z kalkulacj膮 kosztu us艂ugi 偶ywieniowej
w Formularzu 1. wpisane pe艂ne nazwy potraw/napoju wy艂膮cznie z Tabeli A.:
R.1.1 w wierszu- Przystawki zimne, w kolumnie- Nazwa potrawy/napoju- galantyna gotowana z g臋si, sa艂atka z w臋dzonego indyka, befsztyk tatarski
R.1.2 w wierszu- Przystawka gor膮ca, w kolumnie- Nazwa potrawy/napoju- kulebiak z pieczarkami
R.1.3 w wierszu- Zupa, w kolumnie- Nazwa potrawy/napoju- krem z burak贸w z pra偶onym
s艂onecznikiem
R.1.4 w wierszu- Danie g艂贸wne z dodatkami, w kolumnie- Nazwa potrawy/napoju- schab pieczony,
ziemniaki opiekane, warzywa duszone
R.1.5 w wierszu- Nap贸j zimny bezalkoholowy, w kolumnie- Nazwa potrawy/napoju- woda
mineralna niegazowana
R.1.6 w wierszu- Wino do dania g艂贸wnego, w kolumnie- Nazwa potrawy/napoju- wino czerwone
sto艂owe
R.1.7 w wierszu- Napoje gor膮ce bezalkoholowe, w kolumnie- Nazwa potrawy/napoju- kawa,
herbata
R.1.8 w wierszu- Koszt zakupu surowc贸w do sporz膮dzenia potraw i napoj贸w dla 1 osoby [z艂]- 48,00
R.1.9 w wierszu- Warto艣膰 netto potraw i napoj贸w dla 30 os贸b z uwzgl臋dnieniem mar偶y
gastronomicznej [z艂]- 2880,00
R.2 Rezultat 2: Karta kalkulacyjna us艂ugi gastronomicznej
w Formularzu 2. wpisane pe艂ne nazwy us艂ug dodatkowych wy艂acznie z Tabeli C. oraz wyniki w z艂otych z dok艂adno艣ci膮 do dw贸ch miejsc po przecinku odpowiednio do jednostki lub z jednostk膮 [z艂]:
R.2.1 w kolumnie- Nazwa us艂ugi dodatkowej- kwartet jazzowy, w kolumnie- Warto艣膰 us艂ugi netto
[z艂]- 800,00
R.2.2 w kolumnie- Nazwa us艂ugi dodatkowej- pokaz ta艅ca klasycznego, w kolumnie- Warto艣膰 us艂ugi netto [z艂]- 300,00; dopuszcza si臋 pokaz ta艅ca lub taniec klasyczny
R.2.3 w wierszu- Warto艣膰 netto us艂ugi gastronomicznej [z艂]- 3980,00
R.2.4 w wierszu- Maksymalna ustalona warto艣膰 netto us艂ugi gastronomicznej [z艂]- 4 500,00
R.2.5 w wierszu- Czy obliczona warto艣膰 us艂ugi gastronomicznej spe艂nia wst臋pne ustalenia? Zaznaczone TAK
R.3
........
........