LOGOWANIE

KWALIFIKACJA TG11 - STYCZE艃 2025 - ROZWI膭ZANIE ZADANIA NR 1

KOD ARKUSZA: TG.11-01-25.01-SG


POBIERZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA

ZOBACZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:


SKR脫CONA TRE艢膯 ROZWI膭ZANIA:

Rezultat 1: Wyb贸r zestawu na przerw臋 kawow膮 i obiad z kalkulacj膮 kosztu konsumpcji dla 1 osoby
w formularzu 1. zapisane:
R.1.1 przerwa kawowa - numer wybranego zestawu: I
R.1.2 obiad - numer wybranego zestawu: III
R.1.3 przerwa kawowa - cena zestawu dla 1 osoby [z艂]: 30,50
R.1.4 obiad - cena zestawu dla 1 osoby [z艂]: 48,00
R.1.5 razem koszt konsumpcji netto na 1 osob臋 [z艂]: 78,50
R.1.6 Czy koszt us艂ugi jest zgodny z zam贸wieniem? Skre艣lony wyraz "NIE"
R.2
Rezultat 2: Kalkulacja ceny us艂ugi gatronomicznej dla 40 os贸b
w formularzu 2. zapisane:
R.2.1 nazwa us艂ugi dodatkowej: rezerwacja miejsca parkingowego dla autokaru; dopuszcza si臋 parking dla autokaru; warto艣膰[z艂]: 50,00
nazwa us艂ugi dodatkowej: rezerwacja miejsca parkingowego dla samochodu osobowego; dopuszcza si臋 parking dla samochodu osobowego; warto艣膰 [z艂]: 50,00
R.2.2 nazwa us艂ugi dodatkowej: wypo偶yczenie projektora multimedialnego z ekranem; warto艣膰 [z艂]: 210,00 nazwa us艂ugi: wypo偶yczenie systemu nag艂o艣nieniowego; warto艣膰 [z艂]: 210,00
R.2.3 nazwa us艂ugi dodatkowej: wypo偶yczenie mikrofonu; warto艣膰 [z艂]: 70,00
R.2.4 nazwa us艂ugi dodatkowej: wynajem sali konferencyjnej; warto艣膰 [z艂]: 2 800,00
R.2.5 nazwa us艂ugi dodatkowej: Pakiet SPA; warto艣膰 [z艂]: 1 200,00 nazwa us艂ugi dodatkowej: basen; warto艣膰 [z艂]: 750,00
nazwa us艂ugi: kr臋gielnia; warto艣膰[z艂]: 500,00
R.2.6 razem koszt us艂ug dodatkowych [z艂]: 5 840,00
R.2.7 cena us艂ugi gastronomicznej [z艂]: 8 980,00
R.2.8 rabat 5 % [z艂]: 449,00;
dopuszcza si臋 r贸wnie偶 poprawnie obliczon膮 inn膮 warto艣膰 w odniesieniu do wpisanego wyniku w formularzu 2.; wg [(Cena us艂ugi gastronomicznej x 5) :100]
R.2.9 kwota zaliczki 20 % [z艂]: 1 706,20;
dopuszcza si臋 r贸wnie偶 poprawnie obliczon膮 inn膮 warto艣膰 w odniesieniu do wpisanego wyniku w
formularzu 2.; wg [(Cena us艂ugi gastronomicznej po uwzgl臋dnieniu rabatu x 20) :100]
R.2.10 kwota do zap艂aty po uwzgl臋dnieniu zaliczki [z艂]: 6 824,80;
dopuszcza si臋 r贸wnie偶 poprawnie obliczon膮 inn膮 warto艣膰 w odniesieniu do wpisanego wyniku w
formularzu 2.; wg [(Cena us艂ugi gastronomicznej po uwzgl臋dnieniu rabatu - kwota zaliczki 20 %)
R.3
........
........

POBIERZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA


Arkusz jest przeznaczony dla zawod贸w:



INNE ROZWI膭ZANIA Z KWALIFIKACJI TG11