LOGOWANIE

KWALIFIKACJA TG16 - CZERWIEC 2023 - ROZWI膭ZANIE ZADANIA NR 1

KOD ARKUSZA: TG.16-01-23.06-SG


POBIERZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA

ZOBACZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:


SKR脫CONA TRE艢膯 ROZWI膭ZANIA:

Rezultat 1: Zapotrzebowanie na surowce niezb臋dne do przygotowania zupy dla 48 os贸b
w Formularzu 1. wpisane wyniki (bez zaokr膮gle艅) w kolumnie Ilo艣膰 na 48 porcji w jednostce miary zakupu odpowiednio do jednostki lub z jednostk膮 [kg]; dopuszcza si臋 r贸wnie偶 poprawnie obliczon膮 warto艣膰 z w艂a艣ciw膮 jednostk膮.
R.1.1 w wierszu: kasza j臋czmienna; w kolumnie Ilo艣膰 na 48 porcji w jednostce miary zakupu wpisane [kg]: 0,96
R.1.2 w wierszu: marchew; w kolumnie Ilo艣膰 na 48 porcji w jednostce miary zakupu wpisane [kg]: 0,48
R.1.3 w wierszu: pietruszka korze艅; w kolumnie Ilo艣膰 na 48 porcji w jednostce miary zakupu wpisane [kg]: 0,24
R.1.4 w wierszu: seler; w kolumnie Ilo艣膰 na 48 porcji w jednostce miary zakupu wpisane [kg]: 0,24
R.1.5 w wierszu: ziemniaki; w kolumnie Ilo艣膰 na 48 porcji w jednostce miary zakupu wpisane [kg]: 4,8
R.1.6 w wierszu: grzyby suszone; w kolumnie Ilo艣膰 na 48 porcji w jednostce miary zakupu wpisane [kg]: 0,048
R.2
Rezultat 2: Karta kalkulacyjna us艂ugi cateringowej
w Formularzu 2. wpisane wyniki w z艂otych z groszami we w艂a艣ciwej kolumnie/wierszu z dok艂adno艣ci膮 do dw贸ch miejsc po przecinku.
R.2.1 w wierszu: krupnik j臋czmienny; w kolumnie - Cena netto 48 porcji [z艂]: 192,00
R.2.2 w wierszu: klopsiki z indyka w sosie koperkowym; w kolumnie - Cena netto 48 porcji [z艂]: 312,00
R.2.3 w wierszu: makaron 艣widerki; w kolumnie - Cena netto 48 porcji [z艂]: 96,00
R.2.4 w wierszu: Cena netto potraw i napoju dla 48 os贸b z uwzgl臋dnieniem mar偶y gastronomicznej [z艂]: 1296,00; [dopuszcza r贸wnie偶 si臋 matematycznie poprawnie obliczon膮 warto艣膰 w odniesieniu do wpisanych warto艣ci netto potraw i napoj贸w w Formularzu 2. (R.2.1 + R.2.2 + R.2.3 + wpisana cena netto 48 porcji marchwi z wody z mas艂em + wpisana cena netto 48 porcji lemoniady + wpisana warto艣膰 mar偶y gastronomicznej)]
R.2.5 w wierszu: wypo偶yczenie namiotu cateringowego dla 50 os贸b; w kolumnie Warto艣膰 us艂ugi netto [z艂]: 500,00
R.2.6 w wierszu: wypo偶yczenie sto艂u cateringowego 6-osobowego; w kolumnie Warto艣膰 us艂ugi netto [z艂]: 400,00
R.2.7 w wierszu: wypo偶yczenie krzes艂a cateringowego; w kolumnie Warto艣膰 us艂ugi netto [z艂]: 480,00
R.2.8 Warto艣膰 netto us艂ug dodatkowych [z艂]: 1380,00; [(dopuszcza si臋 matematycznie poprawnie obliczon膮 warto艣膰 w odniesieniu do wpisanych warto艣ci netto us艂ug dodatkowych w Formularzu 2. (R.2.5 + R.2.6 + R.2.7)]
R.2.9 Maksymalna cena netto us艂ugi cateringowej [z艂]: 2 800,00
R.2.10 Czy obliczona cena netto us艂ugi cateringowej spe艂nia wst臋pne ustalenia? Zaznaczone TAK wy艂膮cznie przy wyniku 2676,00; {dopuszcza si臋 zaznaczone TAK lub NIE w zale偶no艣ci od prawid艂owej interpretacji wpisanej liczby w Formularzu 2. w wierszu Cena netto us艂ugi cateringowej dla 48 os贸b [z艂]}
R.3
........
........

POBIERZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA




INNE ROZWI膭ZANIA Z KWALIFIKACJI TG16