LOGOWANIE

KWALIFIKACJA TG16 - STYCZE艃 2023 - ROZWI膭ZANIE ZADANIA NR 1

KOD ARKUSZA: TG.16-01-23.01-SG


POBIERZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA

ZOBACZ ARKUSZ PRAKTYCZNY


Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:


SKR脫CONA TRE艢膯 ROZWI膭ZANIA:

Rezultat 1: Zapotrzebowanie na surowce, p贸艂produkty i produkty niezb臋dne do przygotowania przystawki zimnej z dodatkami dla 15 os贸b
W Formularz 1. uwzgl臋dnione:
(dopuszcza si臋 poprawnie obliczone warto艣ci z wpisan膮 w艂a艣ciw膮 jednostk膮 miary zakupu)
R.1.1 w kolumnie Nazwa surowca, p贸艂produktu, produktu: broku艂y; w kolumnie Ilo艣膰 na 15 porcji: 1,5
R.1.2 w kolumnie Nazwa surowca, p贸艂produktu, produktu: ser kozi; w kolumnie Ilo艣膰 na 15 porcji: 0,375
R.1.3 w kolumnie Nazwa surowca, p贸艂produktu, produktu: jogurt naturalny; w kolumnie Ilo艣膰 na 15 porcji: 0,225
R.1.4 w kolumnie Nazwa surowca, p贸艂produktu, produktu: majonez; w kolumnie Ilo艣膰 na 15 porcji: 0,18
R.1.5 w kolumnie Nazwa surowca, p贸艂produktu, produktu: p艂atki migda艂贸w; w kolumnie Ilo艣膰 na 15 porcji: 0,09
R.1.6 w kolumnie Nazwa surowca, p贸艂produktu, produktu: sezam; w kolumnie Ilo艣膰 na 15 porcji: 0,06
R.1.7 w kolumnie Nazwa surowca, p贸艂produktu, produktu: bagietka kr贸tka; w kolumnie Ilo艣膰 na 15 porcji: 3
R.1.8 w kolumnie Nazwa surowca, p贸艂produktu, produktu: mas艂o 82%; w kolumnie Ilo艣膰 na 15 porcji: 0,15
R.2
Rezultat 2: Kalkulacja ceny obiadu dla 15 os贸b
| W Formularzu 2. uwzgl臋dnione:
R.2.1 w kolumnie Nazwa potrawy/napoju: sa艂atka z broku艂贸w z serem kozim, pieczywo, mas艂o lub przystawka zimna z dodatkami; w kolumnie Cena netto 15 porcji [z艂]: 120,00
R.2.2 w kolumnie Nazwa potrawy/napoju: kulebiak z borowikami, sos 艣mietanowy lub przystawka gor膮ca, w kolumnie Cena netto 15 porcji [z艂]: 187,50
R.2.3 w kolumnie Nazwa potrawy/napoju: sandacz pieczony, puree ziemniaczano-selerowe, fasola szparagowa z wody lub danie g艂owne z dodatkami; w kolumnie Cena netto 15 porcji [z艂]: 375,00
R.2.4 w kolumnie Nazwa potrawy/napoju: sernik z sosem malinowym lub deser; w kolumnie Cena netto 15 porcji [z艂]: 135,00
R.2.5 w kolumnie Nazwa potrawy/napoju: woda niegazowana lub nap贸j bezalkoholowy; w kolumnie Cena netto 15 porcji [z艂]: 22,50
R.2.6 w kolumnie Nazwa potrawy/napoju: wino bia艂e wytrawne lub nap贸j alkoholowy; w kolumnie Cena netto 15 porcji [z艂]: 120,00
R.2.7 razem koszt 15 porcji obiadu [z艂]: 960,00;
dopuszcza si臋 matematycznie poprawnie obliczon膮 warto艣膰 w odniesieniu do wpisanych warto艣ci koszt贸w surowc贸w w Formularzu 2,; (R.2.1+R.2.2+R.2.3+R.2.4+R.2.5+R.2.6)
R.2.8 cena netto 15 porcji obiadu [z艂]: 2 496,00;
dopuszcza si臋 matematycznie poprawnie obliczon膮 warto艣膰 w odniesieniu do wpisanych warto艣ci kosztu 15 porcji obiadu w R.2.7
R.2.9 we wst臋pnych ustaleniach cena netto obiadu dla 15 os贸b nie wy偶sza ni偶 [z艂]: 2 500,00
R.2.10 Czy cena netto obiadu dla 15 os贸b nie jest wy偶sza ni偶 we wst臋pnych ustaleniach? Podkre艣lone lub zaznaczone TAK lub NIE w zale偶no艣ci od prawid艂owej interpretacji uzyskanego wyniku w R.2.8
........
........

POBIERZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA




INNE ROZWI膭ZANIA Z KWALIFIKACJI TG16