LOGOWANIE

KWALIFIKACJA HGT12 - STYCZE艃 2023 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1

KOD ARKUSZA: HGT.12-01-23.01-SG


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA


Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:


SKR脫CONA TRE艢膯 ARKUSZA:

Manager restauracji przyj膮艂 zam贸wienie na zorganizowanie uroczystego obiadu dla 14 os贸b doros艂ych.
Przygotuj dokumentacj臋 niezb臋dn膮 do zrealizowania zam贸wienia:
- menu uroczystego obiadu,
- zapotrzebowanie na surowce, p贸艂produkty i produkty niezb臋dne do przygotowania 14 porcji przystawki zimnej z dodatkami i zupy,
- kalkulacj臋 us艂ugi 偶ywieniowej,
- kart臋 oceny warto艣ci energetycznej uroczystego obiadu,
- kart臋 doboru zastawy sto艂owej niezb臋dnej do serwowania dania g艂贸wnego z dodatkami, deseru i napoju bezalkoholowego wchodz膮cych w sk艂ad uroczystego obiadu,
- opis schematu nakrycia na uroczysty obiad dla jednego go艣cia.
Do sporz膮dzenia dokument贸w wykorzystaj formularze, kt贸re znajduj膮 si臋 w arkuszu egzaminacyjnym.
Informacje do realizacji zam贸wienia
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY




INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI HGT12