LOGOWANIE

KWALIFIKACJA TG7 - STYCZE艃 2022 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 1

KOD ARKUSZA: TG.07-01-22.01-SG


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA


Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:


SKR脫CONA TRE艢膯 ARKUSZA:

Zgodnie z zamieszczonymi recepturami, wykonaj 2 zestawy potraw sk艂adaj膮cych si臋 z duszonych warzyw z makaronem i jajami poszetowymi oraz kisielu truskawkowego.
Stanowisko do wykonania potraw masz przygotowane, surowce i p贸艂produkty odmierzone i odwa偶one zgodnie z receptur膮.
Dobierz do sporz膮dzonych potraw zastaw臋 sto艂ow膮 i wyporcjuj tak, aby ka偶da porcja zawiera艂a gor膮ce warzywa z makaronem i jajo poszetowe oraz sch艂odzony kisiel. Podaj do potraw sztu膰ce.
Zg艂o艣 Przewodnicz膮cemu ZN przez podniesienie r臋ki gotowo艣膰 do ich ekspedycji.
Podczas wykonywania zadania przestrzegaj zasad organizacji pracy, bhp i ppo偶 oraz ochrony 艣rodowiska. Po zako艅czeniu pracy uporz膮dkuj stanowisko pracy.
Receptury na 2 porcje
Natka pietruszki | do dekoracji
Spos贸b wykonania
1. Przeprowad藕 obr贸bk臋 wst臋pn膮 truskawek i ugotuj je w % ilo艣ci wody.
2. Ugotowane truskawki przetrzyj przez sito.
3. Do przecieru dodaj cukier i wymieszaj.
4. Z pozosta艂ej wody i m膮ki ziemniaczanej sporz膮d藕 zawiesin臋 i zag臋艣膰 kisiel.
5. Wyporcjowany na dwie por贸wnywalnej wielko艣ci porcje kisiel, podaj udekorowany jogurtem i listkami mi臋ty.
Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosi 120 minut.
Ocenie podlega膰 b臋d膮 4 rezultaty:
- duszone warzywa z makaronem,
- jaja poszetowe,
- kisiel truskawkowy,
- spos贸b wyporcjowania i wyekspediowania potraw oraz
przebieg procesu produkcji potraw.
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY




INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI TG7