LOGOWANIE

KWALIFIKACJA HGT2 - STYCZE艃 2022 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 2

KOD ARKUSZA: HGT.02-02-22.01-SG


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA


Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:


SKR脫CONA TRE艢膯 ARKUSZA:

Na podstawie zamieszczonych receptur na 8 porcji, wykonaj po 2 porcje ka偶dej z potraw: pulpet贸w drobiowych z sosem warzywnym, kaszy na sypko i sur贸wki z kapusty peki艅skiej.
Stanowisko do wykonania potraw masz przygotowane, wi臋kszo艣膰 surowc贸w odwa偶onych i odmierzonych zgodnie z recepturami na 2 porcje. Ilo艣膰 m膮ki pszennej, 艣mietany i kaszy gryczanej oblicz i odwa偶 sam.
Przygotuj do wydania 2 zestawy potraw. Dobierz do sporz膮dzonych potraw zastaw臋 sto艂ow膮 i wyporcjuj w taki spos贸b, aby ka偶dy zestaw zawiera艂 gor膮ce: pulpety drobiowe z sosem warzywnym, kasz臋 na sypko oraz sch艂odzon膮 sur贸wk臋 z kapusty peki艅skiej. Potrawy udekoruj.
Zg艂o艣 Przewodnicz膮cemu ZN przez podniesienie r臋ki gotowo艣膰 do ekspedycji potraw.
Podczas wykonywania zadania przestrzegaj zasad organizacji pracy, bhp i ppo偶., ochrony 艣rodowiska oraz systemu HACCP, GMP i GHP. Po zako艅czeniu pracy uporz膮dkuj stanowisko.
Receptury na 8 porcji
Pulpety drobiowe z sosem warzywnym
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY




INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI HGT2