LOGOWANIE

KWALIFIKACJA HGT2 - CZERWIEC 2021 - ZADANIE PRAKTYCZNE NR 4

KOD ARKUSZA: HGT.02-04-21.06-SG


POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY

ZOBACZ ROZWI膭ZANIE ZADANIA


Podziel si臋 arkuszem z innymi i udost臋pnij go na Facebooku:


SKR脫CONA TRE艢膯 ARKUSZA:

Wykonaj, zgodnie z zamieszczonymi recepturami, 2 zestawy potraw sk艂adaj膮ce si臋 z plack贸w ziemniaczanych, gulaszu wieprzowego oraz sur贸wki z kiszonej kapusty.
Stanowisko do wykonania potraw masz przygotowane, surowce odwa偶one i odmierzone zgodnie z recepturami. Ziemniaki i kiszon膮 kapust臋 odwa偶 sam.
Dobierz do sporz膮dzonych potraw zastaw臋 sto艂ow膮, wyporcjuj w taki spos贸b, aby ka偶da porcja zawiera艂a placki ziemniaczane, gulasz wieprzowy oraz sur贸wk臋 z kiszonej kapusty. Potrawy udekoruj.
Zg艂o艣 Przewodnicz膮cemu ZN przez podniesienie r臋ki gotowo艣膰 do ekspedycji potraw.
Podczas wykonywania zadania przestrzegaj zasad organizacji pracy, bhp i ppo偶., ochrony 艣rodowiska oraz systemu HACCP, GMP i GHP. Po zako艅czeniu pracy uporz膮dkuj stanowisko.
Placki ziemniaczane. Receptura na 2 porcje
Spos贸b wykonania
1. Przeprowad藕 obr贸bk臋 wst臋pn膮 brudn膮 surowc贸w.
2. Sporz膮d藕 mas臋 na placki ziemniaczane. Mas臋 dopraw.
3. Usma偶 minimum 6 okr膮g艂ych plack贸w por贸wnywalnej wielko艣ci.
4. Wyporcjuj placki, podziel na dwie r贸wne cz臋艣ci.
5. Podaj razem z gulaszem.
........
........

POBIERZ ARKUSZ PRAKTYCZNY




INNE ARKUSZE Z KWALIFIKACJI HGT2